Legendárna moravská kapela Mňága a Žďorp tento rok oslavuje 30 rokov na scéne. V januári sa zatvorila do štúdia Sono a nahrala v produkcii Milana Cimfeho svoj trinásty album Třínohý pes. Predstaví ho na veľkom jarnom turné, ktorý bude mať štyri slovenské zastávky - v Košiciach, Bratislave, Trnave a Novom Meste nad Váhom.

"Album sme pripravovali dva roky. V domácom štúdiu, na koncertoch, na sústredeniach. Pol roka pred nahrávaním sme vymenili bubeníka a to sa potom z hľadiska ďalšej existencie tohto albumu a vlastne aj našej kapely, ukázalo ako úplne zásadné. A dúfam, že je to na albume počuť," hovorí so smiechom spevák Petr Fiala.

Rovnako ako pri poslednej štúdiovke Made in China sa Mňáge podarilo získať peniaze na nahrávanie pomocou crowdfundingu. Cieľom kampane bolo vybrať 400-tisíc českých korún, ale fanúšikovia prispeli skoro dvojnásobkom - vyše 777-tisíc korún. Teda okolo 30-tisíc eur. Kapela tak okrem nového albumu Třínohý pes vydá aj reedíciu debutu Made in Valmez na vinyle a sadu retro tričiek.

"Nahrávanie v Sone a spolupráca s Milanom Cimfem bola perfektná skúsenosť. Počas celej doby nahrávania albumu som v štúdiu nevidel jediný kyslý ksicht. Všetko išlo až nepochopitelne dobre. Zvukovo sa mi album zdá úplne odlišný od toho minulého, ale to už nechám na posúdenie milým poslucháčom," dodáva Petr Fiala.

Aktuálne skupina zverejnila k vydanému albumu klip na pesničku Celý ten zbytek tebe. Režíroval ho Tomáš Krejčí.


Mňága a Žďorp - termíny koncertov:  

29. 3. - Košice, Tabačka
30. 3. - Bratislava, Randal
31. 3. - Trnava, Music a Café
1. 4. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note  

Redakciu Hudba.sk informovala Nina Šilanová, PR manažéra Tabačky. Článok sme upravili a doplnili o ďalšie zastávky slovenskej časti turné. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Mňága A Žďorp