Anglický spevák, hudobník a producent James Blake zverejnil videoklip k piesni My Willing Heart zo svojho minuloročného albumu The Colour in Anything. Jeho diskografia, a tretia štúdiovka špeciálne, je plná nežných skladieb, ku ktorým sa hodia videoklipy s veľmi intímnou atmosférou.

Jeho staršie videá ju skutočne majú, vždy v nich účinkuje buď len on sám alebo menšia skupinka ľudí. Zároveň však jeho doterajšie klipy obsahovali aj určité tajomno, v každom sa objavili rôzne mystické až surrealistické momenty. Videoklip My Willing Heart si vystačí aj bez nich, hoci atmosféra je podobná ako v iných hudobníkových vizuáloch. Zároveň je však úplne iný.

Už len tým, že v ňom účinkuje celosvetovo známa celebrita a jedna z najvýraznejších herečiek svojej generácie, Natalie Portman, na ktorú sa bežne upiera zrak verejnosti a bulváru. Aj pre ňu je to niečo úplne nové, takto blízko k sebe kamery ešte nepustila. Aspoň nie v pokročilom štádiu tehotenstva, v ktorom bola počas nakrúcania klipu My Willing Heart.

Fanúšikovia môžu 35-ročnú herečku vidieť pri plávaní vo vode či odpočívaní na posteli, pri ktorom nechýbajú nežné dotyky bruška s bábätkom. Držiteľka Oscara za film Čierna labuť (2010) porodila vo februári dievčatko, ktorému dali spolu s manželom Benjaminom Millepiedom meno Amalia. Dvojica sa zosobášila v roku 2012 a vychováva spolu aj takmer šesťročného syna Alepha.


Režisérkou klipu, ktorý nakrúcali v Los Angeles, je Anna Rose Holmer a autormi skladby sú samotný James Blake a americký spevák a raper Frank Ocean. O jej produkciu sa postaral Rick Rubin, ktorý sa podieľal aj na ďalších piatich skladbách z albumu The Colour in Anything (2016). 

James Blake Litherland sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2009. Debutoval o dva roky neskôr eponymným albumom (2011). Po ňom nasledovala štúdiovka Overgrown (2013), za ktorú získal prestížnu Mercury Prize, a spomínaná najnovšia štúdiovka, ktorú vlani predstavil aj na Pohode. Tento rok už pracuje na nových skladbách, no v lete bude opäť aj koncertovať na festivaloch. Vystúpi napríklad na poľskom festivale Open'er, ktorý sa uskutoční od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia.  


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Rollingstone.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: James Blake