Britská folk-rocková kapela Mumford & Sons zverejnila videoklip k piesni Snake Eyes. Skupina v ňom vystupuje na koncertnom pódiu, v načerveno osvetlenej hale chýba už len dav fanúšikov. Podobný videoklip pritom ponúkli aj k predchádzajúcemu singlu The Wolf.

Skladba Snake Eyes sa bude nachádzať na treťom albume formácie s názvom Wilder Mind, ktorý by sa mal dostať do predaja už o dva týždne - 4. mája. Novinku nahrávali v Londýne a jej producentom je James Ford, ktorý spolupracuje aj s Arctic Monkeys, Haim či Florence and the Machine. Mumford & Sons z nahrávky v ostatných týždňoch zverejnili aj single BelieveThe Wolf.

Všetky skladby z albumu už zahrali naživo na klubových koncertoch v Londýne, Berlíne, Los Angeles, Toronte a New Yorku. Nový album predstavia aj na viacerých letných festivaloch v Európe a Severnej Amerike. Najbližšie k Slovensku budú 3. júla, kedy vystúpia ako jeden z headlinerov poľského festivalu Open'er v meste Gdynia.


Skupina Mumford & Sons vznikla v roku 2007 v Londýne a zásluhou debutového albumu Sigh No More (2009) a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave získala tri Billboard Music Awards, jednu BRIT Award, jednu Q Award a šesť nominácií na Grammy. Z tejto štúdiovky predala skupina len v USA viac ako tri milióny kópií. V roku 2011 bol ich debut v USA tretím najsťahovanejším albumom hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. Na jeho úspech nadviazali nahrávkou Babel (2012), s ktorou dobyli britský i americký albumový rebríček a získali za ňu cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/mumfordandsons

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons