Na Zlaté piesky sa po štyroch rokoch vráti DJ Vadim a po prvýkrát svoje umenie na Uprisingu predvedie aj fenomenálny DJ Kentaro. Poprední svetoví dídžeji a producenti spestria program festivalu, ktorý už potvrdil hviezdy ako Nneka, Alborosie či Tarrus Riley.

Japonský DJ Kentaro je považovaný za absolútnu elitu medzi dídžejmi, producentmi a turntablistami. Víťaz niekoľkých svetových DJských šampionátov, ktorý sa v roku 2002 už ako 20-ročný stal prvým ázijským víťazom prestížnej súťaže DMC World DJ Championship, vo svojich klubových a festivalových vystúpeniach dostáva publikum do varu nielen rokmi vypilovanými technikami scratchingu a beat jugglingu. Jeho sety sú pestrou selekciou elektronickej hudby, reggae, hip-hopu či dancehallu.


Uznávaný, inovatívny a talentovaný - takto sa dá v skratke opísať DJ Vadim, producent a dídžej, ktorý už dve dekády zásobuje svet kvalitnou klubovou hudbou, ktorá prekračuje hranice žánrov. Na Uprising príde s novou hudobnou produkciou, novou šou a tradične skvelým vystúpením, v ktorom namixuje chytľavú zmes reggae, dancehallu, dubu, bass music, hip-hou, funku či grime-u.


Organizátori Uprisingu každoročne do Bratislavy privážajú aj top soundsystémy. Na festivale sa počas svojho európskeho turné zastaví aj Warrior Sound z Nemecka, ktorý je čerstvým víťazom najväčšieho európskeho soundclashu War Ina East. Svoje dlhoročné skúsenosti a 25 rokov na scéne v Bratislave oslávi aj veľkolepý soundsystém Silly Walks Discotheque, ktorého členovia patria medzi priekopníkov európskeho reggae.

Uprising Reggae Festival patrí medzi najvyhľadávanejšie slovenské festivaly a top letné reggae akcie v strednej Európe. Na Zlatých pieskoch tento rok privíta 26. a 27. augusta fanúšikov a hudobníkov z takmer celej Európy. Vstupenky za zvýhodnenú cenu 35 eur sú v predaji len do soboty 23. apríla. Viac informácií o festivale nájdete na oficiálnom webe www.uprising.sk.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.