Nezávislá slovenská scéna je od dnes bohatšia o nový, v poradí piaty album hudobného projektu This is Kevin s názvom Stories to Tell. Nahrávka ponúka jedenásť skladieb s prvkami rôznych žánrov aj netradičnými etno motívmi. Hlavným motívom albumu je citát Jacka Zipesa - "Úlohou rozprávača príbehov je prebudiť rozprávača v iných".

Projekt This is Kevin, za ktorým stojí Roman Ferianc, mnohí fanúšikovia elektronickej hudby na Slovensku spoznali vďaka skladbe to Pasteur, ktorá sa v deväťdesiatych rokoch dostala až do playlistov britskej a nemeckej mutácie hudobnej televízie MTV. Medzi známe kúsky z toho obdobia patria aj piesne Šuhajko a Páslo dievča pávy, ktoré spojili slovenský folklór s elektronikou.

Na novom albume Stories to Tell nájdete pestré hudobné príbehy z rôznych kultúr, ktoré môžete objavovať prostredníctvom netradičných hudobných nástrojov z celého sveta. Na albume je aj skladba z filmu o živote Kórejca Okhwana Yoona, či pesnička venovaná pamiatke básnikovi Milanovi Rúfusovi - "mužovi, ktorý dokázal do slov pretaviť božskú podstatu bytia". Ide o skladbu s názvom to Rufus, ktorú už asi rok môžete pravidelne počuť na vlnách Rádia_FM.

Vokálmi na nasledovníka albumu Karma Free (2011) už tradične prispeli Kyka Hammel a Paulína Feriancová, ktorá je aj autorkou textov. O dychové nástroje sa postaral Ján Baláž (nie ten, na ktorého myslíte).

Zoznam skladieb na albume Stories to Tell:

1. Mission Possible
2. Persian Dream
3. Metamorphosis
4. Crossroads
5. Human Nation
6. to Rufus
7. Layers of Creation
8. Gratitude to Women
9. The Earth is a Living Being
10. Native Power
11. I Have a Choice


Redakciu Hudba.sk za projekt This is Kevin informovala Paulína Feriancová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe www.thisiskevin.org, kde si môžete novinku aj staršie albumy zakúpiť.

Foto: Facebook.com/thisiskevinofficial

Súvisiaci interpreti: This Is Kevin