Slovenský basgitarista Juraj Griglák dnes odštartuje sériu koncertov, počas ktorej sa ukáže v štyroch slovenských mestách. Fanúšikovia sa v rámci turné môžu tešiť na tvorbu známych basgitaristov, ale aj na skladby z očakávaného Griglákovho albumu Time To Fly.

S nahrávaním albumu Time To Fly začal hudobník už v decembri roku 2010. Basgitarista s mimoriadnym inštrumentálnym talentom neuznáva žánrové hranice a kombinuje jazz, soul, funk i vážnu hudbu. Album vyjde v najbližších mesiacoch vo vydavateľstve Real Music House, ktoré prinieslo aj digitálnu reedíciu Griglákovho kultového CD Bass Friends. Na basgitaristovej novinke sa podieľala špička domácej jazzovej scény a chýbať by nemali ani zahraniční hostia.

Kúsky z novej nahrávky predstaví hudobník na aktuálnom turné v spoločnosti mien ako Michal Bugala (gitara) či Michal Fedor (bicie). Dohromady vystúpi v štyroch slovenských mestách - 21. mája v bratislavskom Kafe Scherz, 22. mája v banskoštiavnickom Caffe Bar Archanjel, 23. mája v martinskom Bare Museum a 24. mája v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom.


Termíny koncertov Juraj Griglák & Company Tour:

21.05. - Bratislava, Kafe Scherz
22.05. - Banská Štiavnica, Caffe Bar Archanjel
23.05. - Martin, Bar Museum
24.05. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
   
Zdroj: PR, SITA
Fotografie poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House

Súvisiaci interpreti: Juraj Griglák