Po minuloročných singloch White Black a Bullshit sa Miro Šmajda po dlhšej odmlke opäť snaží dostať na výslnie pozornosti. Včera zverejnil nový videoklip k piesni Nostalgie, ktorý je podľa jeho vlastných slov postavený na výkone kapely, atmosfére a dobrom postprodukčnom strihu.

Spevák, ktorý sa prvýkrát zviditeľnil v Česko Slovenskej SuperStar, sa naposledy výraznejšie pripomenul piesňou Bullshit, ktorá ironizovala trend diskotékového rapu. Po kontroverzne prijatom recesistickom úlete sa v ďalšom videosingli z minuloročného albumu mirosmajda.com opäť prezentuje v štýle, s ktorým pod pseudonymom Max Jason Mai pred dvoma rokmi skúšal šťastie v Eurovízii.

Podobne ako neúspešná súťažná pieseň Don't Close Your Eyes, aj skladba Nostalgie má lyrický text a kombinuje melanchóliu s tvrdším rockovým zvukom. Jej atmosféru dopĺňa temný videoklip s rýchlym strihom a roztrasenou kamerou.

Miro Šmajda - videoklip Nostalgie Zdroj: Youtube

Chystá tretí album aj nový bočný projekt

"Nebaví ma súčasný trend kapiel, ktoré postupne zjemňujú svoj prejav, pretože im to ten a tamten poradil. Ideme opačným smerom. Vždy som robil tvrdú hudbu a myslím si, že ju vždy robiť budem, pretože ma baví a je môjmu srdcu najbližšia. Rád robím jemnejšie veci, prípadne niečo z recesie, ale tvrdosť musí prevládať," uviedol Miro Šmajda v nedávnom rozhovore pre portál Denik.cz.

Zároveň dodal, že jeho nový pripravovaný album bude ešte tvrdší. "Poctivo pracujeme na novom materiáli, už v lete vydáme nový singel, ktorý nás dosť baví a dúfame, že kladne zaujme aj verejnosť. V lete taktiež odtajním svoj bočný projekt," prezradil spevák, ktorý tento rok opäť zmenil zostavu svojej kapely.


Text: Hudba.sk (zdroj: Denik.cz, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Miro Šmajda