Možno si jej meno budete pamätať z Eurovízie, v rámci ktorej v roku 2009 skončila vo finále s duetom s Petrom Bažíkom a v roku 2010 vo štvrťfinále s už vlastnou skladbou. Odvtedy prešla Andrea Sulovská dlhú cestu a teraz sa pripomína novým singlom s názvom Calling.

"Skladba Calling je v podstate motivačná skladba o tom, ako sa ľudia často sťažujú, že sa im nedarí alebo ako sa majú zle, a pritom nespravili nič preto, aby sa to zmenilo. Akoby stále len čakali, že to príde samo alebo to niekto spraví za nich. O tom je aj text - o volaní, ktoré buď chceme alebo nechceme počuť. Je aj o snoch a o strachu si ísť za nimi pretože sa bojíme že nezapadneme k superlatívom, ktoré sa od nás očakávajú," vysvetľuje pozadie piesne speváčka.

Čerstvo zverejnená skladba vznikla v Brightone, kde Andrea Sulovská dva roky žila. Tu sa jej tiež podarilo nakrútiť aj videoklip, ktorý je podľa jej vlastných slov úplne nestrojený. "Nakrúcala som bez extra líčidiel a česania, a šaty, ktoré tam mám, som si kupovala večer predtým asi desať minút pred zatvorením obchodu. Ani som si ich nestihla vyskúšať a sadli! Asi to tak malo byť," hovorí s úsmevom.

Vo videu k piesni, ktorá v sebe nesie aj posolstvo viery v seba samého, sa Andrea prechádza po pláži, hrá na gitaru či zastavuje okoloidúcich s otázkou, čo by zmenili na tomto svete. O vizuál sa postaral Richard Michalec, s finálnou podobou skladby mladej hudobníčke pomohol klavirista, aranžér a producent Roland Kánik (Sonic Cat Studio).

 
Text: Hudba.sk (zdroj: Andrea Sulovská)
Foto: Facebook.com/AndreaSulovska