Zatiaľ čo okolo Blink-182 sa aktuálne víri hladina pre očakávaný nový album California, na povrch sa dostávajú aj informácie o skutočných dôvodoch, pre ktoré gitarista Tom DeLonge minulý rok odišiel z kapely. Vyzerá to tak, že prednosť pred hudbou dostal výskum mimozemšťanov.

“Je to niečo, čo som vždy chcel urobiť,” vyjadril sa Tom DeLonge o svojom netradičnom záujme. "Vždy som mal vášeň pre vesmír a budúcnosť. Ale keď sa do niečoho takého ponoríte, je to omnoho viac než len veda a technológie. Je tam aj spojenie s náboženstvom a kozmológiou, politikou a utajovaním. Takže je to fantastická jazda."

Ponoriť sa hlbšie do výskumu UFO mu pomohol práve odchod z Blink-182, ktorých bol DeLonge zakladajúcim členom. Údajne by nemohol robiť to, čo chcel a zároveň byť deväť mesiacov v roku na turné. Kapela tak zaňho našla náhradu v podobe Matta Skibu známeho z formácie Alkaline Trio.

V otvorenom rozhovore tiež bývalý gitarista Blink-182 objasnil, že pri UFO nejde len o jeho súkromný individuálny záujem, ale o problém národnej bezpečnosti. "Keď sa ako jednotlivec zaoberáte niečím, čo je problémom národnej bezpečnosti, a máte možnosť hovoriť o niečom, čo bolo celý život vašou vášňou a môže to zmeniť svet - byť toho len malou šúčasťou je enormne dôležité pre moju životnú cestu."

UFO verzus hudba

Narozdiel od svojho bývalého kolegu americké trio hudobne nezaháľa a zverejnilo už tretiu nahrávku spolu s videoklipom z očakávanej novej štúdiovky. Dej videa k piesni Bored To Death sa zameriava na mladý pár, ktorý trávi spoločné chvíle s priateľmi, kúpe sa v noci v cudzom bazéne a napokon sa zabáva na koncerte Blink-182 v malom klube. 

Skladba je prvým singlom z albumu California, ktorý formácia plánuje vydať 1. júla. Muzikanti z nahrávky, ktorú produkoval John Feldmann, už predstavili aj piesne Rabbit Hole a Built This Pool. Štúdiovka bude obsahovať celkovo 16 piesní.



Zdroj: Consequenceofsound.net, SITA
Foto: Facebook.com/officialtomdelonge

Súvisiaci interpreti: Blink-182