Tvorcovia pripravovaného dokumentu The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years zverejnili oficiálny trailer. O réžiu novinky, ktorá sa dostane do kín v septembri, sa postaral Ron Howard, režisér filmov ako Apollo 13 (1995), A Beautiful Mind (Čistá duša, 2001) alebo The Da Vinci Code (Da Vinciho kód, 2006).

Snímka sa bude zameriavať na koncertné obdobie legendárnej skupiny z rokov 1962 až 1966. Spolupracovali na nej aj niekdajší členovia formácie Paul McCartney a Ringo Starr, ale aj vdova po spevákovi a gitaristovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono a vdova po gitaristovi Georgeovi Harrisonovi Olivia Harrison.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane Grammy za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia, Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr (bicie) sú stále hudobne aktívni.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: The Beatles