10. ročník Mikulášskeho jazzového festivalu ponúkne od piatka do nedele desať kapiel z ôsmich krajín. V Liptovskom Mikuláši sa predstavia aj Peter Lipa a Oskar Rózsa, sólový gitarista Chris Woods Groove z Veľkej Británie či trio Slaweka Jaskulkeho, ktorý je zrejme najoriginálnejším talentom poľskej jazzovej scény uplynulej dekády.

Počas troch večerov sa na mikulášskom pódiu vystrieda celá plejáda uznávaných hudobníkov a spevákov. Zo slovenských mien rezonujú kapela Katarzia a jej frajeri, košické kvarteto Jazzabell či Peter Lipa. "Peter s kapelou otvoria tretí festivalový večer. Na veľkom pódiu na Námestí osloboditeľov zahrá zadarmo pre všetkých návštevníkov mesta a naladí tak celý Liptovský Mikuláš na tú správnu jazzovú nôtu. Záverečným vystúpením celého festivalu bude koncert jedného dlhodobo, no nepravidelne koncertujúceho hudobného telesa v zložení Oskar Rózsa, Ondrej Krajňák a Michal Fedor," povedal organizátor festivalu Martin Budaj.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Z Česka na Liptov pricestuje víťaz prvej série speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar Martin Chodúr s kapelou. Jednou z hviezd prvého jazzového večera bude Chris Woods Groove, ktorý do Mikuláša pricestuje v rámci svojho európskeho turné. "Chris žije v severnej časti Anglicka a je jedinečným zjavom v žánri sólovej gitary. Svojou jedinečnou technikou a štýlom takzvanej perkusnej gitary oslovuje tisíce fanúšikov na celom svete," priblížil organizátor podujatia.

Podľa Budaja sa v Liptovskom Mikuláši napriek množstvu priaznivcov a nadšencov hrával jazz veľmi málo. "V roku 2004 vznikol dnes už legendárny hudobný klub Hudobroň, v ktorom sa postupne vytváralo alternatívne muzikantské podhubie a neskôr sa zrodila aj myšlienka vytvorenia jazzového festivalu. Mikulášsky jazzový festival prvýkrát otvoril svoje brány v auguste 2005 s ideou, aby sa na Liptove hral kvalitný jazz," dodal Budaj.

Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Kompletný program MJF 2014:

25.7. - piatok:
Katarzia a jej frajeri (SK)
Chris Woods Groove (UK) & Stano Počaji (SK)
Honest Talk (DE, PL, BG, LAT, RU)

26.7. - sobota:
Jazzabell (SK)
Fehero Rocher a.k.a. Sisa Fehér Quartet (SK, CZ, IT)
Sławek Jaskułke Trio (PL)

27.7. - nedeľa:
Peter Lipa Band (SK)
Michal Motýľ Tentet (SK, CZ)
Martin Chodúr Jazz Quintet (CZ)
Oskar Rózsa Trio (SK)

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR