Legendárna slovenská speváčka Beáta Dubasová prichádza s chytľavou skladbou Som, ku ktorej natočila aj videoklip. Novinka, s ktorou sa fanúšikom pripomína po dlhšom čase, je dôkazom, že má stále energie na rozdávanie. Kto by jej pri pozretí klipu tipoval vek cez 50? Zrejmé je to len z hudby, v ktorej sa (našťastie) nesnaží napodobňovať trendy.

Pieseň Som odľahčeným spôsobom vyjadruje pocit zrelej ženy, ktorá v zabehnutom dlhoročnom vzťahu stále túži po láske a pozornosti. "Text napísal Rudo Rusiňák, ktorý mi poslal zopár textov a práve tento ma najviac zaujal. Je o pocite ženy v jej partnerskom vzťahu, kde je po spoločne prežitých rokoch už všetko jasné, známe a usadené. Napriek istote vzťahu žena cíti potrebu vyhnúť sa určitému stereotypu a túži po vzájomnejšom pochopení," hovorí o novinke Beáta Dubasová, ktorá na slovenskej hudobnej scéne úspešne pôsobí už viac ako tridsať rokov.

"Pesničku som si najskôr len tak brnkala na gitare a potom som ju prvýkrát zaspievala pred celou kapelou. S producentom Brunnom Oravcom sme sa rozhodli nahrať ju v jeho štúdiu aj s kapelou Panama. Ako hosťa sme si prizvali gitaristu Jimiho Cimbalu," povedala speváčka, ktorá sa rozhodla k tejto skladbe natočiť aj videoklip. Oslovila šikovných mladých ľudí z Cloned Monkeys Production a konečným výsledkom ich spolupráce je pozitívne a pohodové video.
      
"Klip sme nakrúcali v Piešťanoch na rôznych miestach. Plánovali sme aj scény z ulice, no kvôli náhlej zmene počasia sme ich museli zrušiť. Na nálade nám to však vôbec neubralo, bola skvelá a aj týmto by som sa chcela všetkým, ktorí spolupracovali na tomto mojom videoklipe poďakovať. Priala by som si, aby sme sa pri počúvaní tejto pesničky stretli na rovnakej pozitívnej vlne a nálade, tak ako my všetci, ktorí sme ju vytvorili," dodáva na záver 52-ročná stálica slovenskej populárnej hudby. Z jej novinky priam srší chuť do života, no zároveň si zachováva eleganciu, ktorá mnohým mladším speváčkam chýba. Presvedčte sa sami.


Informácie a foto portálu Hudba.sk poskytol Boris Karch, PR manažér Beáty Dubasovej. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Jena Šimková + archív Beáta Dubasová

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová