Helena Vondráčková tento rok oslavuje významné jubileum. V septembri uplynie presne 50 rokov od vydania jej prvej piesne - hitu Červená řeka, ktorý odštartoval jej oslnivú kariéru. Vydavateľstvo Supraphon pripravilo pri tejto príležitosti 2CD Best Of The Best, ktoré mapuje všetky hudobné etapy legendárnej speváčky.

Prelomový deň speváčkinej kariéry nastal 27. apríla 1964, kedy vyhrala finále súťaže Hledáme nové talenty so skladbou Georgea Gershwina Ten, koho ráda mám (The Man I Love). Odniesla si nielen víťazstvo, ale najmä množstvo ponúk na nahrávanie pre Československý rozhlas a Československú televíziu, a tiež ponuku na angažmán do niekoľkých divadiel.

September následne priniesol vydanie prvej skladby Červená řeka vo vydavateľstve Supraphon. Americká ľudová pieseň s českým textom Iva Fischera a sprievodom Tanečného orchestra Československého rozhlasu sa stala okamžite hitom, ktorý Helena dodnes spieva na svojich koncertoch.


Na počesť skladby, ktorou speváčka odštartovala v Supraphone svoju dodnes trvajúcu kariéru, vydáva vydavateľstvo nahrávku Best Of The Best, dvojdiskovú kolekciu najväčších hitov od roku 1964 až po súčasnosť. Celkom 41 piesní v originálnych verziách prináša všetky najobľúbenejšie skladby Heleny Vondráčkovej.

Fanúšikovia na nej nájdu po prvýkrát kompletnú pôvodnú verziu piesne Sladké mámení i s filmovou slohou, ktorá nikdy nevyšla, niekoľko duetov, a tiež skladbu Časy se mění v podaní Golden Kids. Dvojalbum zavŕši nová pieseň Oheň lásky, ktorú bude Helena Vondráčková nahrávať koncom augusta. V septembri sa začne tiež predávať pamätná medaila Heleny Vondráčkovej v limitovanej edícii spoločne s jubilejným 2CD.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová.

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková