Populárna banskobystrická kapela Mukatado iba pred niekoľkými dňami natáčala videoklip k piesni Do vody, ktorá je aktuálne jednou z najhranejších piesní prvého okruhu Slovenského rozhlasu. Ešte pred zverejnením finálneho diela si môžete pozrieť trailer, ktorý prezrádza, že pôjde o klip s výnimočnou atmosférou.

Pieseň inšpirovaná ľudovou hudbou si našla množstvo fanúšikov, aj preto sa kapela rozhodla natočiť k nej videoklip. "Priznám sa, že k pesničke Do vody dostávam od fanúšikov krásne maily a správy na sociálnej sieti. Je to úžasná spätná väzba a znak toho, že asi tá skladba naozaj zaujala. Preto sme si povedali, že si zaslúži aj videoklip," speváčka skupiny Mukatado Janka Kozáková.

Vo videoklipe sa fanúšikovia môžu tešiť aj na obľúbeného herca Mareka Majeského, ktorý si natáčanie pochvaľoval. "Dovolím si povedať, že nielen pre mňa, ale pre všetkých zúčastnených, bolo nakrúcanie milým letným stretnutím v prostredí nádherného parku," prezradil Majeský. "Ponuku som sa rozhodol prijať z veľmi jednoduchého dôvodu, pesnička sa mi páčila a stretnutie s tvorcami bolo pre mňa príjemným zážitkom," dodal.

natáčanie videoklipu Do vody Zdroj: Mukatado

Réžiu klipu Do vody mal na starosti Martin Hudák, ktorý s Mukatadom spolupracoval už na štvrtom videoklipe. "Pesničku vnímam čisto pocitovo a taký bude aj klip. Éterický, vzdušný, jednoduchý a ľahký. Pri tvorení scenára ma inšpiroval najmä ľudový motív skladby. Myslím si, že Mukatado je niečím iné ako ostatné kapely, a to ma na nich najviac baví. Páči sa mi, ako má Mukatado napísané pesničky, skladby majú veľmi melodické nápady," prezradil známy režisér a producent.

"Pri natáčaní má Martin konkrétnu predstavu a vie, čo chce. Máme podobný vkus, sme naladení na rovnakej vlnovej dĺžke, a to je mňa najdôležitejšie. A pri klipoch sa mi páči, že používa rôzne technické novinky a efekty, ktoré z nich robia malé umelecké diela," hovorí speváčka, ktorá svoju vizáž vo videu zverila do rúk odborníkov.

Pozrite si trailer:


Úspešný singel pochádza z albumu Iba láska, ktorý kapela vydala v novembri minulého roka. Na nahrávke Mukatado ponúkla celkovo 14 nových skladieb so slovenskými textami, na ktorých experimentuje s rôznymi hudobnými žánrami. Ako hostia na albume spievajú Lenka Dusilová (Líščie údolie), Roba Opatovský (Hladina) či Roman "Galo" Galvánek z kapely OBD (Nebo a vzduch), ďalšími hosťami sú saxofonista Mário "Gapa" Garbera, kontrabasista Róbert Ragan ml., bubeník Martin Valihora a ďalší hudobníci.

"Pri nahrávaní pesničiek sme išli po čistej hudbe a atmosfére. Album sme sa rozhodli nahrať bez použitia samplerov či iných digitálnych zvukov. Používali sme staré mikrofóny a nástroje ako klarinet, kontrabas či saxofón," uviedla vlani po vydaní nahrávky Jana Kozáková, ktorá sa na platni podieľala aj ako skladateľka. Textársky na album prispeli napríklad Oľga Záblacká či Vlado Krausz.

Vypočujte si celú skladbu Do vody:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla za kapelu Mukatado Kristína Chudíková.

Súvisiaci interpreti: Mukatado