Tento týždeň sme sa dočkali na domácej scéne hneď dvoch nových klipov. Kontrafakt predstavil predĺženú verziu skladby Keď jazdíme my, ku ktorej už stihol nakrútiť aj video. Podobne Pra3x zverejnili druhý singel z pripravovaného albumu tiež priamo prostredníctvom videa. Novinky zo zámoria tentoraz dodali J. Cole, Buckshot, Freeway & The Jacka či Statik Selektah.

Na stále aktuálnom albume Navždy od Kontrafaktu sa nachádza aj krátka bonusová skladba Keď jazdíme my. Vec, ktorú ako mnoho iných na spomínanom albume produkoval Maiky Beatz, sa teraz dočkala novej slohy a tiež videoklipu. Ten režíroval Roland Vránik.

Kontrafakt - Keď jazdíme my

Pra3x v septembri vydajú dlho očakávaný druhý album Živá hudba, z ktorého už minulý mesiac predstavili premiérový singel Pár babiek s hosťujúcim Supom. Druhou ochutnávkou sa stala veľmi silná skladba Pustiny, ktorú Spartak a Demo vypustili priamo s klipom.

Pra3x - Pustiny

J. Cole, podobne ako mnoho ďalších rapperov, zareagoval na nedávne úmrtie Michaela Browna, ktorého v americkom Fergusone zastrelil policajt. Cole však spolu so samotným vyhlásením k tejto tragickej udalosti vydal aj emotívnu skladbu s názvom Free.

J. Cole - Be Free

Veterán Buckshot vydal ďalšie video k albumu BackPack Travels, ktorý nahral s novozélandským producentom P-Money. Tentoraz padla voľba na track Just Begun, v ktorom hosťuje mladík Raz Fresco.

Buckshot & P-Money feat. Raz Fresco - Just Begun

Deviatou piesňou, ktorá sa dočkala coververzie v Raekwonovej sérii Throwback Thursday, sa stala Yearning For Your Love od formácie The Gap Band.

Raekwon - Yearning For Your Love

O necelý mesiac konečne vyjde album Highway Robbery, ktorý spolu spáchali Freeway a The Jacka. Druhým videosinglom z nahrávky, ktorá mala pôvodne vyjsť ešte vlani, sa stala vec On My Toes. V nej hosťujú Dubb 20 a Fam Syrk.

Freeway & The Jacka feat. Dubb 20 & Fam Syrk - On My Toes

O albume What Goes Around od producenta Statik Selektah píšeme už niekoľko týždňov. V utorok sa táto očakávaná novinka dostala konečne do predaja, pričom jej autor pri tejto príležitosti vypustil von ďalší klip. Vizuálu sa dočkala skladba Carry On, v ktorej sa o lyrickú stránku postarali Joey Bada$$ a Freddie Gibbs.

Statik Selektah feat. Joey Bada$$ & Freddie Gibbs - Carry On

Nové video má aj Statikov starý-známy Termanology. Ten zas nakrútil klip k veci Front Door s hosťujúcim Seanom Priceom. Skadbu nájdete na Más Goya EP.

Termanology feat. Sean Price - Front Door

Legendárny Diamond D z D.I.T.C. vydá koncom septembra nový album The Diam Piece, na ktorý si pozval množstvo zvučných mien. Jedným z nich je ďalšia žijúca legenda - Pete Rock. Ten sa ako hosť predstavil v skladbe Only Way 2 Go.

Diamond D feat. Pete Rock - Only Way 2 Go

Emilio Rojas vydal koncom mája mixtape Zero Fucks Given Volume One, na ktorom nájdete aj skladbu Dead Presidents. A práve tá sa ako ďalšia dočkala aj videa.

Emilio Rojas feat. Dubb - Dead Presidents

Na záver si dáme ešte trochu reggae s dubstepom. Relic Secure totiž vypustil novú skladbu Tell Dem Again, v ktorej hosťuje Jahdan Blakkamoore.

Relic Secure feat. Jahdan Blakkamoore - Tell Dem Again

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/EgoRytmusAnys

Súvisiaci interpreti: J. Cole, Kontrafakt