Britský spevák Ed Sheeran sa premiérovo predstaví v Prahe. Dvadsaťtriročný interpret vystúpi 12. februára vo Fóre Karlín. Vstupenky v cene 990 českých korún (v prepočte 35,90 eura) sú v predaji od stredy 17. septembra. Interpret, ktorého hudba znie zo všetkých svetových rádií, predstaví svoj čerstvý druhý album x českému publiku.

Tvorba Eda Sheerana v sebe mieša rôzne hudobné žánre. V jeho piesňach sú prvky popu, R&B, folku, ale aj alternatívneho hip hopu. Niet teda divu, že ako zdroje inšpirácie uvádza Erica Claptona, Boba Dylana či Eminema.

Napriek mladému veku a doposiaľ  dvom štúdiovým albumom, sa už spevákovi podarilo dosiahnuť veľké úspechy. V roku 2012 získal dve ceny Brit Awards v kategóriách najlepší britský sólový spevák a skokan roka. Balada The A Team z debutového albumu + (Plus), ktorý vyšiel v roku 2011, mu vyniesla ocenenie Ivor Novello Award, kedy bola zvolená za najlepšiu pieseň po hudobnej i textovej stránke. V roku 2013 vďaka nej získal dokocna nomináciu na cenu Grammy v kategórii skladba roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom.

V tomto roku Sheeran bojoval o Grammy v kategórii nováčik roka. Tento rok v júni vydal druhú štúdiovku x, s ktorou dobyl UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Z albumu pochádza skladba Sing, s ktorou premiérovo dobyl aj singlový UK Chart. Potetovaný ryšavý usmievavý sympaťák si úspechy užíva, je za ne vďačný a za desať rokov sa vrajchce usadiť a mať mnoho detí. Napriek veľkým plánom do budúcna sa aktuálne aktívne venuje americkému turné, na ktoré vyrazil v polovici augusta. Začiatkom budúceho roka sa opäť vráti do Európy, kde odpáli aj svoju premiéru v Čechách.




Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Iva Boková. 

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran