Česká formácia MIG 21 vydá po dlhých desiatich rokoch štvrtý štúdiový album, ktorý dostane jednoduchý názov Album. Z novinky už stihla kapela zverejniť tanečný song Diskobůh, ktorý je oficiálne prvým singlom, ku ktorému kapela plánuje natočiť aj "mobiloklip".

Album, ako sa bude novinka volať, vychádza po desiatich rokoch. Prečo až po tak dlhej dobe, vysvetlil frontman skupiny Jiří Macháček: "My sme sa rozhodli zrhuba pred rokom, že to urobíme. Že vydáme album na jeseň, aj keď sme ju pôvodne chceli vydať až v roku 2016. Po tom, čo sme pred desiatimi rokmi vydali náš tretí album nám došlo, že tým máme splnenú zmluvu s vydavateľstvom a že už nechceme, aby nám niekto diktoval termíny dokončenia albumu z komerčných dôvodov, tak sme - akoby s nadhľadom - začali prehlasovať, že štvrtý album vydáme až za dvanásť rokov. A pozrime sa, prichádzame s ňou vlastne o dva roky skôr."

Pôvodne však kapela uvažovala o tom, že bude vydávať iba samostatné skladby, ku ktorým budú prípadne točiť aj klipy. "Hovorili sme si, fajn, nie je nutné robiť nejaké celky, trhom vopred diktované formáty, dôležité je robiť pesničky nie preto, že je potreba ich predať, ale aby sme zistili, či nás to stále baví," prezradil JIří Macháček. 

Na vydanie Albumu nadviaže kapela tradičným jesenným turné s názvom Album tour. Začne koncertom 3. októbra v Karlovych Varoch a končiť 6. decembra v Plzni. Tradične sa MIG 21 zastavia v už takmer domácom Lucerna Music Bare, a to hneď tri po sebe nasledujúce dni - 25., 26. a 27. novembra 2014.


Čo je to ten "mobiloklip"?

"Natočíme si mobiloklip! Čo je mobiloklip? To sme si vymysleli videoklip naotčený na mobily. Ako sme nahrali Album, ktorý vyjde v septembri, tak si na pieseň Diskobůh ľudia sami natáčajú na svoje mobily klipy," vyzývajú jednohlasne MIG 21 všetkých hravých a zvedavých priaznivcov. "Kto chcel niekedy hrať v klipe, jednoducho vezme svoj mobil alebo foťák s kamerou a natočí sám seba, kde všade dokáže zažiť diskotéku," dodávajú. 

Termíny Album Tour MIG 21:

3.10. Karlovy Vary, Lidový dům
10.10. Prachatice, Národní dům
11.10. Jindřichův Hradec, KC Jitka
17.10. Litomyšl, Kotelna
18.10. Jablonec na Nisou, Woko Music Club
22.10. Olomouc, S Cube
23.10. Brno, Fléda
24.10. Bratislava, Babylon
1. 11. Pardubice, KC Hronovická
7. 11. Zlín, Masters Of Rock
8. 11. Ostrava, Music Club Garage
14. 11. Cheb, KC Svoboda
15. 11. Kadaň, KZ Orfeum
22. 11. Herálec, Kulturní dům
25. 11. Praha, Lucerna Music Bar
26. 11. Praha, Lucerna Music Bar
27. 11. Praha, Lucerna Music Bar
6. 12. Plzeň, KD Šeříkovka

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Johana Turner. 

Foto: Myspace.com/mig21band

Súvisiaci interpreti: Mig 21