Basgitarista Cliff Williams definitívne potvrdil, že odchádza z austrálskej hardrockovej kapely AC/DC. Rodák z anglického Romfordu o tom informoval v krátkom videu pre fanúšikov, ktoré formácia zverejnila v utorok, teda v deň, keď vo Filadelfii ukončili svetové turné k najnovšiemu albumu Rock Or Bust (2014).

"Je načase, aby som skončil. To je všetko. Som jednoducho pripravený zísť z tejto cesty a robiť to, čo som robil, keď sme neboli na turné. Som šťastný, že budem môcť tráviť čas s rodinou a oddychovať," povedal 66-ročný Cliff Williams, pričom dodal, že si nesmierne váži chvíle, ktoré zažil počas pôsobenia v legendárnej skupine. O svojom zámere odísť z kapely informoval ešte počas turné.

Hoci sa muzikant v lete vyjadril, že ho zasiahlo, keď Malcolm Young, Phil Rudd a Brian Johnson museli odísť z kapely, vo videu vysvetlil, že za jeho rozhodnutím nestoja nedávne zmeny v zložení. "Všetko prechádza zmenami. Nie je to o tom," skonštatoval basgitarista, ktorý pôsobil v AC/DC od roku 1977.



Kapela čelí v ostatnom období viacerým zmenám v zložení. V roku 2014 odišiel gitarista Malcolm Young, ktorému diagnostikovali demenciu. Nahradil ho jeho synovec Stevie Young, ktorý sa podieľal aj na spomínanej štúdiovke Rock Or Bust. Vlani skupinu opustil pre problémy so zákonmi Phil Rudd, ktorého za bicími vystriedal Chris Slade. Tento rok nahradil speváka Briana Johnsona pre problémy so sluchom Axl Rose, známy z formácie Guns N' Roses. Posledným členom AC/DC z pôvodnej zostavy tak zostáva hlavný gitarista a spoluzakladateľ kapely Angus Young.

Prečítajte si: AC/DC pochovali skepsu famóznou šou, Axl Rose pokorou
 
Clifford "Cliff" Williams pôsobil na začiatku 70. rokov vo formácii Home, s ktorou vydal albumy Pause for a Hoarse Horse (1971), Home (1972) a The Alchemist (1973). V roku 1976 ponúkol so skupinou Bandit jej debutovú, eponymnú nahrávku. S kapelou AC/DC, ktorá má na konte hity ako Big Gun, Hells Bells, Highway to Hell či Back in Black, vydal všetky štúdiovky od nahrávky Powerage (1978). V roku 2003 ho ako člena AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Pozrite si, ako vyzerala Cliffova rozlúčka s fanúšikmi na poslednom koncerte turné:


Zdroj: SITA
Foto: FB.com/acdc

Súvisiaci interpreti: AC/DC