Mladý soulový objav John Newman sa môže pochváliť jedným z najvýraznejších debutov tohto roka. Okrem kritiky očaril aj fanúšikov, vďaka ktorým dobyl albumový UK Chart a nechal v ňom za sebou hviezdy ako Pearl Jam, Paul McCartney, Cher či Miley Cyrus.

Jeseň je tradične nabitá veľkými albumami, no minulý týždeň bol extrémne silný. Očakávané nové albumy totiž vydali rockeri Pearl Jam (Lightning Bolt), legendárny člen The Beatles Paul McCartney (New) aj americká veteránka popovej scény Cher (Closer to the Truth). Týždeň predtým bola na vrchole kontroverzná Miley Cyrus (Bangerz), a tak sa v aktuálnom vydaní UK Chartu očakával naozaj tvrdý boj o prvé miesto.

Jeho víťazom je napokon úplne iný interpret: 23-ročný John Newman, ktorého debutový album Tribute patrí medzi najpríjemnejšie prekvapenia tohto roka. Hudobní kritici mladíka už teraz pasujú do roly mužskej verzie Adele či Emeli Sandé. "Mať Number One album je úžasná vec pre umelca, najmä ak ide o debut. Znamená to pre mňa veľmi veľa, chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma podporovali a pomohli mi, aby sa to stalo skutočnosťou," uviedol spevák. O tom, prečo je jeho album taký výnimočný, sa viac dočítate v našej recenzii.

Desiata štúdiovka Pearl Jam je vďaka minulotýždňovému predaju na druhom mieste, novinka McCartneyho je tretia a Cher obsadila štvrtú priečku. Miley sa zrejme minulý týždeň málo vyzliekala, takže klesla z jednotky až na siedme
miesto.

Pozrite si celý albumový aj singlový rebríček UK Chart.


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, bbc.co.uk)
Foto: Facebook.com/johnnewmanmusic