Britský hudobník Damon Albarn pripravuje nový materiál pre projekty Gorillaz a The Good, The Bad & The Queen. S novou štúdiovkou jeho pôvodnej kapely Blur to však podľa jeho slov nevyzerá ružovo. Prezradil to v rozhovore pre austrálsky denník The Sydney Morning Herald.

Novinku virtuálnej štvorice Gorillaz, ktorej zatiaľ posledný, štvrtý album The Fall vyšiel v roku 2011, by chcel uviesť na trh v roku 2016. 46-ročný rodák z Londýna sa zároveň snaží nájsť si čas na nahratie nového albumu The Good, The Bad & The Queen, ktorý je už podľa jeho slov celý napísaný.

Hudobník sa v 90. rokoch minulého storočia preslávil ako frontman skupiny Blur, s ktorou začal už vlani nahrávať ďalšie piesne. Ako však nedávno povedal pre magazín NME, štúdiovka nemusí nikdy vyjsť. "Nahrali sme vtedy 15 skladieb. Najhoršie je, že keby som mohol písať texty vtedy, o tom, aké to vtedy bolo, asi by sme už boli hotoví. No niekedy, keď veci nemôžete urobiť naraz, vytratí sa to a teraz už ani neviem, o čom by som v tých skladbách spieval. Sú tam dobré nahrávky, ale asi nikdy nevyjdú," priznal Albarn.

"Rád robím nahrávky v krátkom čase, ak môžem. Pri novom albume sme veľa cestovali medzi miestom, kde sme bývali a miestom, kde sme nahrávali a nálada bola napätá. Myslím, že to je dôvod, prečo sme to vtedy nedokončili," vysvetlil spevák a skladateľ. Aj na adresu budúceho fungovania Blur sa vyjadril váhavo. "Vedel by som si predstaviť, že máme pred sebou nejakú budúcnosť, no v tejto chvíli nie je čas na budúcnosť. Dôležitá je prítomnosť. Kto vie? Nerád by som niečo povedal, pretože by to mohol niekto vytrhnúť z kontextu a potom ma obviniť, že len naťahujem," uviedol. 

Damon Albarn vydal s Blur albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) a Think Tank (2003), s Gorillaz zas štúdiovky Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Tento rok vydal sólový album Everyday Robots (recenzia), na konte má aj dvoj-EP Democrazy (2003), päť spoločných albumov s rôznymi hudobníkmi či štyri soundtracky filmov a divadelných hier. Britský týždenník New Musical Express (NME) mu tento rok udelil Cenu za novátorstvo.


Zdroj: SITA (Smh.com.au, archív)
Foto: Facebook.com/Damonalbarnofficial

Súvisiaci interpreti: Blur, Gorillaz