Speváčka, skladateľka a textárka Katarína Knechtová predstavuje nový singel Bezpečné priepasti, ktorý je jednou z piesní nového albumu Prežijú len milenci. Hudbu k baladickej skladbe zložila sama Katka, text napísala mladá poetka Silvia Kaščáková.

"Hudbu som zložila po jednom z koncertov, keď som mala melancholickú náladu. Potom som hľadala niekoho, kto by tomu vedel dať taký text, aby bol v emočnom spojení s hudbou. Silvia Kaščáková to dokázala hneď na prvú šupu, čo sa mi ešte nikdy nestalo. Vysvetlila som jej, čo si predstavujem a ona to dokonale pochopila," vysvetľuje Katka Knechtová

Ako dodáva, pieseň je o súčasných medziľudských vzťahy. Podľa nej si mnohí radšej budujeme "bezpečné priepasti", ktoré nás majú chrániť pred zraneniami. Táto téma si doslova vyžiadala melancholický charakter songu, s ktorým Katke významne pomohol producent. "Pieseň sme dokončovali v štúdiu v Prešove s producentom Vladom "Randym" Gnepom. Robí sa mi s ním veľmi dobre, je už skoro ako môj brat. Presne chápe, čo chcem. Som rada, že v tejto baladickej skladbe dokázal ešte podporiť zvukomalebnú atmosféru," vyznala sa Katarína Knechtová. 


Singel čoskoro dostane unikátnu obrazovú podobu. Šarmantná speváčka na ňom pracuje s fotografom Jakubom Gulyásom, autorom vizuálu nového albumu Prežijú len milenci. Ten vychádza práve dnes, viac než tri a pol roka po ostatnej štúdiovke Tajomstvá (2012). Nová skladba samozrejme nebude chýbať v setliste na jarných koncertov v rámci Prežijú len milenci tour

"Už teraz sa veľmi teším na koncertné turné. Som naozaj zvedavá, ako ľudia príjmu naživo nový album, ktorý je naozaj rôznorodý a žánrovo veľmi pestrý. Publiku predstavíme nové piesne v aranžmánoch, ktoré by mali vyvolať emócie. Chcem prepojiť intímnejšiu stránku, kde je človek takmer nahý, sprevádzaný len harfou, dobrom alebo klavírom, s veľkolepými priestormi. Chcela by som to urobiť v krásnych sálach, v divadlách. Nech je pekná i vizuálna stránka koncertov. Budeme hrať aj staršie hity, ale tiež trochu inak, s novými ľuďmi. Práve na tom pracujeme. Chceme na jarnom turné predstaviť niečo naozaj úžasné," prezradila Katka Knechtová.

Prežijú len milenci Tour 2016:

20. marca - Žilina, Dom odborov
21. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
23. marca - Košice, Historická radnica
24. marca - Prešov, PKO

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach speváčky www.katarinaknechtova.com a www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Foto: Jakub Gulyás

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová