Viac než šesť rokov ubehlo od posledného koncertu newyorskej hardcore-punkovej legendy Madball v Košiciach. V rámci východoeurópskeho turné však kultová kapela nevynechá ani zastávku na Slovensku. V priestoroch nezávislého kultúrneho centra Tabačka Kulturfabrik vystúpi v sobotu 12. novembra.

Pôvodne bočný projekt skupiny Agnostic Front, v ktorom sa okrem Freddyho Criciena (spev) objavili aj Roger Miret (basa), Will Shepler (bicie) a Vinnie Stigma (gitara), vydal prvé EP s názvom Ball Of Destruction v roku 1989. Po pár rokoch hrania Rogera Mireta vystriedal Jorge "Hoya Roc" Guerra. Následne v rokoch 1994 až 1996 vyšli na Roadrunner Records dve zásadné nahrávky Set it Off a Demonstrating My Style, ktoré dostali Madball do širšieho povedomia a získali kapele väčšiu fanúšikovskú základňu.

Nasledovali albumy Look My Way (1998) a Hold It Down (2000), ktorými potvrdili svoju pozíciu na scéne. 
Rok 2002 znamenal príchod veľkej posily v podobe gitaristu Briana "Mittsa" Danielsa, ktorý pôsobí v kapele dodnes a bubeník Rigg Ross (skupinu opustil v roku 2014 z rodinných dôvodov).

Rok 2010 bol pre Madball rokom zmien. Po odchode z labelu Ferret Records sa upísali God Fight Music a Nuclear Blast Records (Európa). Album Empire produkoval známy Erik Rutan (okrem iného Morbid Angel či Hate Eternal) a bicie nahral aktuálny bubeník kapely Slipknot Jay Weinberg. Ten s nimi hral aj v rámci turné Madball & Punishable Act, počas ktorého zavítali prvýkrát do Košíc. Porúčal sa však hneď po ukončení turné, kedže údajne vznikol medzi ním a kapelou konflikt.

Zatiaľ posledný album nesie názov Hardcore Lives (2014) a objavili sa na ňom aj hostia ako Candance (Walls Of Jericho), Scott Vogel (Terror) či Toby Morse (H2O). 

Ako support na košickom koncerte vystúpia stále obľúbenejší Eat Me Fresh z Českej republiky. Ďalšie podrobnosti o koncerte nájdete na stránke FB eventu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: TMB agency

Súvisiaci interpreti: Madball