Peter Bič Project, Janek Ledecký, Peter Lipa, N.O.H.A., Selah Sue, Dan Bárta, Shantel & Bucovina Club Orkestar či Celeste Buckingham - to je len časť mien, ktoré sa do konca roka predstavia v čoraz populárnejšom Ateliéri Babylon, ktorý spája uvoľnenosť hudobného klubu s eleganciou divadla.

Počas posledných piatich týždňov roka 2012 sa fanúšikovia môžu tešiť na vystúpenia domácich interpretov, ktorí bodujú v rádiových rebríčkoch, ale naživo sú zatiaľ "neokukaní" a o to vzácnejší. Chýbať však nebudú ani interpreti, ktorí sú už zárukou kvalitného koncertného zážitku či čerstvé objavy zo zahraničia, ktoré na Slovensko zavítajú po prvýkrát.

Do prvej kategórie patrí slovenská kapela Peter Bič Project (23.11.), ktorej hit Hey Now zaregistroval snáď každý, kto sa zaujíma o slovenskú scénu. Rok 2012 je pre skupinu známeho gitaristu Petra Biča (IMT Smile, J. Kirschner, A. Ďurica...) prelomovým a práve vystúpenie v Ateliéri Babylon by mohlo byť (spolu s júnovým predskakovaním Roxette) jeho koncertným vyvrcholením. Skupina v Bratislave predstaví čerstvý album Say It Loud. Určite zaznie aj nový singel Say It Loud, ku ktorému kapela nedávno zverejnila videoklip.

Podrobnosti o koncerte:  Predpredaj.sk

Peter Bič Project - Say It Loud 

Medzi koncertné stálice, ktoré na Slovensku rozhodne s prázdnymi klubmi problém nemajú, patrí formácia N.O.H.A. (5.12.) založená ešte v 90. rokoch Filipom Šebánkom známejším pod pseudonymom Philip Noha. Po odštiepení časti kapely na jar 2011 sa obklopil novou sviežou zostavou hudobníkov, s ktorou už stihol dobyť piešťanský Grape či prešovský Dobrý festival. V Bratislave sa kapela predstaví takmer presne po roku od vystúpenia na Beánii FMUK. Tentokrát sa okrem známych drum&bassových hitov s príchuťou world music, jazzu a rapu môžete tešiť aj na nové skladby čerstvej albumovej novinky N.O.H.A - Circus Underground.

Podrobnosti o koncerte:  Predpredaj.sk

Nemenej zaujímavou zahraničnou interpretkou je Selah Sue (10.12.), o ktorej sme už písali a záujem o ňu nás veľmi príjemne prekvapil (k dnešnému dňu 700 Facebook like-ov pod článkom). Mladá Belgičanka patrí medzi najväčšie súčasné európske objavy a jej debut je vo viacerých krajinách bestsellerom. U nás jej zaujímavú tvorbu, v ktorej sa miesia prvky soulu, funku, reggae i popu, hrá zrejme len Rádio_FM, no o koncert je veľký záujem. V Bratislave sa po prvýkrát predstaví 10. decembra, viac info a lístky TU.

Selah Sue - Fade Away (live, 2012) 

Kvalitu zo zahraničia ponúkne v decembri v Ateliéri Babylon aj festival NouveauNu 2012 (13.12.), na ktorom sa predstaví Masha Qrella, Le Corps Mince De Francois (LCMDF) a Drums of Death. Slovensko bude zastupovať Kubo Ursiny & Provisorium. Festival sa okrem Bratislavy uskutoční aj v Prešove. Prečítajte si viac

Silný program ponúkne i zimný Uprising (14.12.), a tešiť sa môžete aj na vianočný koncert Dana Bártu s telesami Illustratosphere a Epoque Quartet (12.12.), dlho avizované vystúpenie formácie Shantel & Bucovina Club Orkestar (18.12.) či koncert vychádzajúcej hviezdy Celeste Buckingham (20.12.).

Koncerty v Ateliéri Babylon do konca roka 2012:

23. 11. - Peter Bič Project (predpredaj)
3. 12. - Janek Ledecký - vianočný koncert
4. 12. - Peter Lipa Band
5. 12. - N.O.H.A - The Circus Underground Tour 2012 (predpredaj)
10. 12. - Selah Sue (predpredaj)
12. 12. - Dan Bárta & Illustratosphere & Epoque - vianočný koncert (predpredaj)
13. 12. - NouveauNu festival 2012 - Masha Qrella, LCMDF, Drums od Death, Kubo Ursiny & Provisorium
14. 12. - Uprising Winter Edition 2012 - General Levy, Congo Natty + Nanci & Phoebe, Mungo's Hi-Fi + Soom T
18. 12. - Shantel & Bucovina Club Orkestar
20. 12. - Celeste Buckingham (predpredaj)
21. 12. - Vladis - krst nového albumu
22. 12. - Swing Society Orchestra 

Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk, Babylonatelier.sk)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: N.O.H.A., Peter Bič Project