Slovenská speváčka a skladateľka Ivana Mer zverejnila oficiálne video k skladbe, ktorá vychádza aj na jej albume Early works. V novinke s názvom Blueanco zhudobnila text básne El niňo mudo od Federica Garcíu Lorcu, jej obľúbeného básnika, ktorému touto cestou chcela vzdať poctu.

Skladba Blueanco (Little mute boy) ako väčšina Ivaninej tvorby dozrievala postupne. Najskôr v domácej produkcii, zložená z hlasových harmónií a elektroniky, od ktorej sa odvíjala jej súčasná verzia, ktorej hlavným motívom sa stal zvuk preparovaného piána Oskara Rózsu, ktorý skladbu nahral a produkoval v Sun House Studios v Banskej Štiavnici. 

Natáčanie videa plného abstraktných záberov a koláží prebehlo na jeseň počas slnečného neďeľného popoludnia.
Opustené rekreačné stredisko z 20-tych rokov, Barandovské Terasy v Prahe, kde sa Ivana Mer stretla spolu s fotografom Ivom Kiapešom a realizátorom videa Cristianom Estrellom, podfarbilo celkovú tajomnú atmosféru skladby.


Nahrávka Early works vyjde v limitovanej edícii 300 CD vo februári 2016 a je kompiláciou snových kompozícií z rokov 2010-2015, ktoré vznikli počas hudobníčkiných ciest vo Francúzsku, Španielsku, Nemecku, Česku a na Slovensku. Celú nahrávku s ôsmimi skladbami v slovenčine a angličtine môžete už teraz počúvať a zakúpiť si v digitálnom formáte na Bandcampe. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.ivanamer.com.



Text: Hudba.sk (zdroj: Ivana Mer)
Foto: Ivi Rebová