Česká formácia Kyklos Galaktikos už 10. februára vydá nový štúdiový album Mezi lovci mezer. Pri tejto príležitosti zverejnila kapela, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje témam zrkadlenia, opakovania, chyby či fenoménu strachu a náboženstva, nový singel.

Ako uvádza samotná formácia, pri počúvaní ich nových skladieb budete mať pocit, že ste stratili pôdu pod nohami. Trojica Jan Burian, Jaroslav HrdličkaMichaela Švédová na svojej štúdiovej novinke spája tabuizované témy s kontrastným prejavom spevákov, humorom i hosťujúcimi deťmi. Ich cieľom je vyvolať pochybnosti. "Ak donútime poslucháčov opustiť aspoň časť svojich dopredu nastavených názorov a ak by o veciach okolo seba začali premýšľať otvoreným novým spôsobom, tak budeme spokojní," uviedol Jan Burian.

"Cieľ neutečie, strela neutečie, trefa neutečie, už nič neutečie... Vítame temnotu, uctievame neistotu... Bruchá si napcháme tichom," spievajú hudobníci v jednej z noviniek z albumu Mezi lovci mezer. Z uvedenej štúdiovky, ktorú plánujú 19. februára pokrstiť v pražskom Podniku, zároveň zverejnili aj nový singel Tragédie I.

Kyklos Galaktikos - Tragédie I.

"V niektorých piesňach nám prestal stačiť rap a odvážili sme sa spievať. Túžili sme vytvoriť nahrávku, ktorá by sa dala počúvať od začiatku do konca v jednom kuse, a kde už hudba sama rozpráva a je rovnako dôležitá ako slová. Tak pomaly miznú hranice medzi jednotlivými piesňami, niektoré pasáže sú dosť dlhé, niekde zostáva len hudba samotná," hovoria Kyklos Galaktikos o svojej novej štúdiovke.

Formácia vydala svoju debutovú nahrávku Osa dobra ešte v roku 2011. Novinka s názvom Mezi lovci mezer sa na trhu objaví už 10. februára. Kyklos Galaktikos ju plánujú predstaviť na turné, v rámci ktorého zavítajú aj na Slovensko. 18. marca sa predstavia v Bratislave, 19. marca v Košiciach, 20. marca v Trenčíne a 21. marca vo Zvolene.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Zdeněk Neusar, PR manažér kapely Kyklos Galaktikos.

Foto: Andrea Petrovičová