Úspešné britské zoskupenie Clean Bandit, ktoré stojí za hitmi Rather Be alebo Rockabye, spojilo sily so švédskou speváčkou Zarou Larsson, ktorá je vychádzajúcou hviezdou európskeho popu. V spolupráci s orchestrom nahrali skladbu Symphony, ktorú sprevádza kontroverzný videoklip.

Čoraz úspešnejšia Zara Larsson vydala v piatok 17. marca svoj druhý album So Good a v ten istý deň predstavila aj najnovší singel Symphony. Talentovaná kráska so zlatom v hrdle, ktorá v roku 2008 ako 10-ročná vyhrala švédsky Talent, sa v ňom spojila s formáciou Clean Bandit a po skladbách ako Ain't My Fault či I Would Like má na konte ďalší potenciálny hit.

Zara Larsson vo videoklipe Symphony Zdroj: Youtube

Zatiaľ je vo hviezdach, či sa pieseň v rádiách stretne s takým globálnym úspechom ako jej doposiaľ najúspešnejší singel Lush Life (2015) alebo spomínaný megahit Rather Be (2014) od Clean Bandit. Už samotné spojenie dvoch horúcich mien súčasnej európskej pop music je však sľubným základom pre úspech a netreba zabúdať ani na to, že Lush Life sa najväčšej pozornosti dočkala až približne rok od svojho vydania, takže skutočný potenciál skladby sa nemusí ukázať hneď.

Pesničke Symphony okrem spojenia súčasného popu s orchestrom pridáva ešte viac pozornosti videoklip, ktorý má za prvých pár dní od zverejnenia vyše sedem miliónov prehratí. Zobrazuje vzťah dvoch homosexuálnych černochov, ktorý sa však skončí tragickou smrťou jedného z dvojice. Dirigent, ktorý pri nehode stratí milovaného priateľa, vedie symfonický orchester a snaží sa práve vďaka hudbe nájsť silu vyrovnať sa s tým, čo sa stalo.


"Symphony je petarda emócií. Vo videu sme chceli prísť s niečím nádherným a dojemným," hovorí Grace Chatto z Clean Bandit. Emotívny príbeh je doplnený o zábery pôvabnej blondínky a členov britskej skupiny v priestoroch londýnskej Royal Festival Hall za doprovodu orchestra. Svoje spevácke kvality Zara Larsson ukázala naživo krátko po vydaní skladby, kedy ju spoločne s Clean Bandit zaspievala vo finále britskej speváckej šou The Voice.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/cleanbandit

Súvisiaci interpreti: Clean Bandit