Každý ho pozná: červené plavky v Baywatchi, sexi drsňák v Knight Rider, ale aj spevák s niekoľkými no. 1 albumami v nemecky hovoriacich krajinách, či človek s veľkým srdcom podporujúci rôzne charitatívne organizácie. Držiteľ Guinnessovho rekordu "najsledovanejšia TV hviezda na svete" sa v júni postará o spestrenie prešovského Dobrého festivalu.

David Hasselhoff svoju hereckú kariéru začal už ako sedemročný. Okrem účinkovania v muzikáloch, televíznych seriáloch a rôznych zábavných show (napr. Dancing with the stars) bol aj porotcom v America's Got Talent a Britain's Got Talent, kde na jednu sezónu zastúpil drsného Simona Cowella. V Austrálii mal dokonca svoju vlastnú večernú TV show.

Okrem spomínaných celosvetovo známych seriálov hral aj v niekoľkých filmoch, napr. v trileri Layover (2001) či v komédiách Vybíjaná: Choď do toho na plné gule (2004), kde hral nemeckého trénera, alebo Click (2006), ktorú režíroval Adam Sandler. Svoj hlas prepožičal do animovaných filmov ako SpongeBob v krátkych nohaviciach (2004) alebo Hop (2011). Účinkovať bude aj v remaku seriálu Baywatch, ktorý by mal byť vysielaný tento rok.

Hudobnú kariéru odštartoval už v polovici 80-tych rokov, kedy vydal svoj debutový album Night Rocker (1985). V Rakúsku s ním dosiahol až na vrchol rebríčka predajnosti a to isté sa mu u našich juhozápadných susedov podarilo zopakovať aj s nahrávkami Crazy For You (1990) a David (1991). Nemožno sa preto čudovať, že sa tento rok už druhýkrát predstaví na Nova Rocku. A práve odtiaľ si "odbehne" aj do Prešova. O priazni slovenských fanúšikov sa presvedčil v roku 2014, kedy malo celoeurópske turné Celebrate The 80s & 90s With The Hoff najväčší úspech práve na Slovensku.

  Hasselhoff v Orechovej Potôni: Cesta v čase, ktorá pobláznila tisíce Slovákov

David Hasselhoff Celebrate 80s & 90s with the Hoff Zdroj: Marko Erd

Medzinárodne najúspešnejším albumom jeho kariéry je nahrávka Looking For Freedom z roku 1989, ktorá bola v čase vydania najpredávanejším albumom v Nemecku. Rovnomenný singel dokonca na Silvestra 1989 zaspieval pri Berlínskom múre pre viac ako milión ľudí z oboch častí krajiny. V tom čase už bolo jasné, že sa Nemecko po rozpade sovietskeho bloku zjednotí. O to väčší bol dôvod na oslavu, a práve odľahčená pieseň o hľadaní slobody bola súčasťou "soundtracku" týchto historických udalostí.

Medzi ďalšie hity, ktorými môže The Hoff spestriť zábavu na oslavách 10. narodenín Dobrého festivalu, patria skladby ako Do the Limbo Dance, Crazy For You, Everybody SunshineHooked On a Feeling alebo jeho najnovšia pieseň True Survivor, ktorú nahral pre virálny akčný retro film Kung Fury (2015).

Na podujatí, ktoré sa uskutoční od 16. do 18. júna na prešovskom kúpalisku Delňa, sa predstavia aj brazílska metalová legenda Sepultura, Kai Hansen & Ravenclaw, Čechomor, Horkýže Slíže, Slobodná Európa, Xindl X, The Paranoid, Kandráčovci, Vec, Peter Bič Project, Sima Martausová či Peter Nagy. Samozrejme na oslave okrúhleho výročia festivalu nesmú chýbať ani domáce kapely na čele s IMT Smile, Chiki Liki Tu-a alebo Heľenine oči spolu s novšími tvárami prešovskej scény ako sú N3O Akustika a ElevenHill.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Dobrého festivalu Hana Tásler. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: David Hasselhoff