Americká kapela Pixies sa netradičným spôsobom pridala k sobotnému Record Store Day. Prekvapila novou piesňou Women Of War, ktorá 19. apríla vyšla na limitovanej edícii nového albumu Indie Cindy. Bonusovú skladbu formácia ponúkla predčasne spolu s vinylovou verziou štúdiovky. Tá má oficiálne vyjsť až 28. apríla.

Bežná verzia albumu Indie Cindy bude obsahovať 12 skladieb, ktoré už skupina vydala na EP nahrávkach EP1 (2013), EP2 (2014) a EP3 (2014).


Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutový plnohodnotný album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali spomínané nahrávky z produkcie Gila Nortona. V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom.

Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Vlani zo skupiny odišla Kim Deal. V súčasnosti na poste basgitaristky pôsobí Paz Lenchantin, známa napríklad zo skupiny A Perfect Circle či z už nefungujúcej formácie Zwan. 

Tracklist albumu Pixies - Indie Cindy: 

1. What Goes Boom
2. Greens and Blues 
3. Indie Cindy 
4. Bagboy 
5. Magdalena 318 
6. Silver Snail 
7. Blue Eyed Hexe 
8. Ring the Bell 
9. Another Toe in the Ocean 
10. Andro Queen 
11. Snakes 
12. Jaime Bravo 

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Pixies