Už od začiatku minulého roka americký spevák a multiinštrumentalista Prince fanúšikov navnaďuje na vydanie svojho nového albumu. Po piesňach ako Screwdriver, Breakfast Can Wait, Groovy Potential alebo Pretzelbodylogic vydal koncom minulého týždňa ďalšiu novú skladbu s názvom The Breakdown.



Novinka sa objavila na hudobných portáloch iTunes.com a Spotify.com krátko po tom, čo hudobník oznámil podpísanie spolupráce s nahrávacou spoločnosťou Warner Bros. Records. Tú pritom v roku 1996 opustil. Podľa novej zmluvy bude mať Prince možnosť kontrolovať práva svojich starších piesni.

Okrem toho pri príležitosti 30 rokov od prvého vydania slávnej štúdiovky Purple Rain (1984) vyjde jej reedícia. Prince v súčasnosti chystá aj vydanie nového albumu Plectrum Electrum. Nie je však isté, či vydanie tejto nahrávky je súčasťou novej zmluvy a či sa vôbec dostane na trh ešte tento rok.

Prince, 2014 Zdroj: 3rdeyegirl.com

Podľa všetkého je však už legendárny hudobník na uvedenie novej nahrávky na trh pripravený. Minulý rok dal dokopy novú, čisto ženskú kapelu 3rdEyeGirl, s ktorou vo februári odohral niekoľko koncertov v Londýne a Manchestri. Išlo o neobvyklý typ turné, počas ktorého sa Prince neohlásene predstavil v rôznych malých i väčších kluboch. V menších priestoroch pritom koncertoval za bežné vstupné, akoby išlo o koncert neznámej lokálnej kapely. Počas jeho pobytu vo Veľkej Británii sa začalo hovoriť aj o tom, že by mal byť jedným z headlinerov na Glastonbury, tieto správy však organizátorka Emily Eavis poprela.

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billboard Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/3RDEYEGIRL

Súvisiaci interpreti: Prince