Na šestnástom ročníku festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa uskutoční 17. až 19. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, vystúpi aj kanadsko-americká skupina Main Source. Organizátori podujatia okrem toho potvrdili aj účasť ďalších troch interpretov, ktorými sú americký rapper a producent Deca, Poliak Ten Typ Mes a rakúska formácia Waxolutionists.

Už skôr ohlásenými vystupujúcimi sú D.I.T.C., Jedi Mind Tricks, Skyzoo & Apollo Brown, Rah Digga & Lyric Jones, Oddisee & Good Compny, Little Sims, Rejjie Snow, Kontrafakt, Suff Daddy & The Lunch Birds, Slowy & 12Vince, PRO8L3M, W.E.N.A. & Sarius a Grammatik.

Formáciu Main Source založili v roku 1989 dídžeji Sir Scratch a K-Cut z kanadského Toronta spoločne s rapperom a producentom Large Professorom z New Yorku. Debutovali o dva roky neskôr albumom Breaking Atoms, na ktorom v skladbe Live At The Barbeque hosťoval aj Nas. Išlo o vôbec prvú vydanú skladbu, v ktorej sa tento rapper objavil. Large Professor po tomto albume skupinu opustil a vydal sa na sólovú dráhu. V skupine ho nahradil rapper Mikey D, s ktorým nahrali druhý a zároveň posledný album Fuck What You Think (1994), po ktorom ukončili činnosť. Na Hip Hop Kempe sa však predstavia v pôvodnej zostave.

Zdroj: SITA (Hiphopkemp.cz, archív)
Foto: Hiphopkemp.cz