Každý týždeň sa na Youtube objaví množstvo nových skladieb a videoklipov a nie vždy je možné o všetkých informovať v samostatných správach. Preto sme opäť raz dali dokopy niekoľko známejších mien, ktorých novinky si môžete pozrieť a vypočuť v článku.

Americká rocková kapela Blondie zverejnila videoklip k piesni Long Time. Spoluautorom výbornej energickej skladby s chytľavým refrénom je Dev Hynes (Blood Orange). Speváčka skupiny Debbie Harry v novinke šoféruje taxík či prezentuje skladbu vo výťahu spolu s jej spoluhráčmi, ktorí sa objavili aj v uliciach New Yorku. O réžiu klipu sa postaral Dikayl Rimmasch, s ktorým spolupracovala napríklad aj Beyoncé.  

Pieseň sa bude nachádzať na albume Pollinator, ktorý skupina plánuje vydať už o dva týždne - 5. mája. Na štúdiovke spolupracovali aj Sia, Johnny Marr, Nick Valensi, Charli XCX, Dave Sitek, Joan Jett, Laurie Anderson či The Gregory Brothers. O produkciu sa postaral John Congleton, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad St. Vincent, Brian Wilson, Bono, Franz Ferdinand a ďalší. Kapela nahrala album v newyorskom štúdiu The Magic Shop, ktoré vlani zatvorili. Na rovnakom mieste nahrával zosnulý David Bowie posledné dva albumy The Next Day (2013) a Blackstar (2016).


Kanadská rocková kapela Nickelback má videoklip k novému singlu Feed The Machine, ktorým sa vracia k tvrdšiemu zvuku zo svojich začiatkov. V akčnej sci-fi novinke chytajú ozbrojení vojaci ľudí, ktorých napokon oslobodia ich druhovia. O réžiu sa postaral kreatívny tím Simian Design. Skladba sa bude nachádzať na albume Feed The Machine, ktorý hudobníci plánujú vydať 16. júna. Na produkcii štúdiovky sa podieľal Chris Baseford. Kapela podporí album aj severoamerickým turné, na ktorom vystúpia ako hostia skupiny Daughtry, Shaman's Harvest a Cheap Trick.


Americká skupina Paramore predstavila novú skladbu Hard Times, pričom tak spravila priamo s videoklipom, ktorý režíroval Andre Joffe. Hravá a tanečná popová pieseň je prvým singlom z pripravovaného albumu After Laughter, ktorý vyjde 12. mája. Formácia tiež zverejnila na viacerých sociálnych sieťach mysteriózne farebné umelecké fotografie, ktoré sa údajne viažu k novej štúdiovke. Tá bude ich prvou od albumu Paramore (2013) a pracujú na nej spolu s bývalým bubeníkom Zacom Farrom, ktorý kapelu opustil pred siedmimi rokmi. Kapela sa v júni vydá na turné, ktoré sa začne vo Veľkej Británi a bude pokračovať v Nemecku, Francúzsku a Škandinávii. V našich končinách sa skupina predstaví 29. júna vo Viedni a na festivaloch Volt v maďarskom Soproni a Rock For People v českom Hradci Králové.


Anglické synthpopové duo Hurts zverejnilo novinku Beautiful Ones, ktorá je podľa dvojice "oslavou osobitosti", no o hudobnej a textovej originalite žiaľ hovoriť nemožno. Remeselne je síce pesnička na vysokej úrovni a má určite potenciál stať sa hitom, no takýchto skladieb bolo v posledných rokoch naozaj dosť. Zaujme aspoň vizuál, v ktorom myšlienku piesne podčiarkol spevák Theo Hutchcraft preoblečený za ženu. Po ceste z klubu ho napadla skupina mužov a on ich následne zrazil autom. Video je však nakrútené v spätnom slede, a tak najskôr vidíte incident a až potom všetko to, čo mu predchádzalo. Singel je prvým počinom Hurts od ich tretej štúdiovky Surrender (2015).


Anglický spevák Zayn predstavil nový videoklip k piesni Still Got Time. V novinke nakrútenej štýlom domáceho videa možno vidieť 24-ročného interpreta zabávajúceho sa na bujarej párty. Rodák z Bradfordu sa po večierku, na ktorom nechýbal alkohol či vyzliekajúce sa ženy, prejde do záhrady, kde mu robia spoločnosť vycvičená opica a krokodíl. Zayn predstavil spomínaný singel v marci. Na nahrávke s ním spolupracoval kanadský raper a spevák PartyNextDoor. O jej produkciu sa postarali Frank Dukes a Murda Beatz.


Francúzska rocková kapela Phoenix zatiaľ nový videoklip nemá, ale svoju novú skladbu predstavila v reklame na spodnú bielizeň Calvin Klein. Čiernobiele video režírovala Sofia Coppola, ktorá je manželkou frontmana skupiny Thomasa Marsa. V reklame sa objavili modelky Rashida Jones, Kirsten Dunst či Lauren Hutton. Názov skladby nie je známy, ale ide už o druhú krátku ukážku, ktorú skupina zverejnila. Úryvok z piesne J-Boy predstavili minulý týždeň.


Na záver tu máme dve videá z televíznej premiéry americkej kapely Dreamcar v show Jimmy Kimmel Live!. Formácia, ktorá je novým projektom členov skupiny No Doubt - akurát namiesto Gwen Stefani spieva Davey Havok z kapely AFI - prvýkrát naživo predstavila skladby Kill For Candy a All Of The Dead Girls. Obe piesne sa budú nachádzať na albume, ktorý kapela plánuje vydať 12. mája. Formácia z debutovej, eponymnej nahrávky predtým predstavila aj skladbu Born To Lie.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, Nme.com, Digitalspy.com, Pitchfork.com, Consequenceofsound.net)
Foto: Facebook.com/paramore

Súvisiaci interpreti: Blondie