Známy český hudobník David Koller uviedol v utorok 20. mája do života debutový album speváka Juraja Zaujeca s názvom Všetko je inak. Obsahuje dvanásť nahrávok, okrem slovenčiny spieva Zaujec aj po anglicky a španielsky. Album vychádza na renomovanej značke Opus.

"Nahrávali sme v štúdiu môjho bubeníka Gaba "Angela" Vohlárika. Okrem neho a ďalších dvoch členov kapely – klávesáka Paliho Bartovica a basgitaristu Richarda Gajlíka - sa na nahrávkach podieľalo viacero milých hostí," skonštatoval Juraj Zaujec na krste v bratislavskom klube 1001 Nights.

Popri hosťovaní speváčok Márie Čírovej, Lucie Bugalovej a Kateřiny Petráňovej umelec vyzdvihol prispenie gitaristu Michala Bugalu, klaviristu Tomáša Gajlíka či speváka Ľuba Virága. "Je to taký kamarátsky album. Pracovali sme na ňom priebežne asi štyri mesiace. Verím, že poslucháčov zaujme," dodal o albume Všetko je inak spevák, ktorý sa zviditeľnil sympatickým vystupovaním a kvalitnými výkonmi v prvej sérii Hlasu Česko Slovenska.

Mária Čírová na krste debutu Juraja Zaujeca Zdroj: Peter LehotskýJuraj Zaujec a Mária Čírová - viac fotiek z krstu

Krstný otec albumu David Koller album uviedol do života s pomocou červených dámskych nohavičiek. "Prajem tvojej hudbe veľa úspechov. Nech vám to s kapelou funguje a nech to dobre znie," poprial Jurajovi člen kapely Lucie, ktorá sa už o niekoľko dní predstaví na dvoch slovenských megakoncertoch.

Juraj Zaujec sa narodil v roku 1982 v Nitre, no vyrastal v Leviciach, kde založil svoje prvé hudobné skupiny. V rokoch 2002 až 2007 žil a pôsobil v zahraničí. Rok hrával v Japonsku, neskôr dostal niekoľkoročné angažmán na Kanárskych ostrovoch. Ako hudobník precestoval Nemecko, Španielsko či USA. V roku 2012 bol finalistom talentovej šou Hlas Česko Slovenska, kde skončil piaty. Je ženatý, má dve dcéry. S rodinou žijú v Bratislave.

Vypočujte si ukážky z albumu Všetko je inak:


Krátke video z krstu:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol manažér Juraja Zaujeca Peter Lehotský.

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec