Priaznivci speváckej súťaže Hlas ČS spoznali včera večer posledných osem postupujúcich spevákov a speváčok. O svoj postup z fázy zvanej K.O. bojovala šestnástka súťažiacich silnými zbraňami. Jednu takú, v podobe hitu z dielne barbadoskej speváčky Rihanny, použila aj sympatická favoritka súťaže Eliška Mrázová.

Mladá speváčka nesiahla po reggae rytmoch prvýkrát. Už na kastingu zaujala netradičnou verziou hitu od Adele Set Fire To The Rain. Týmto vystúpením si získala predovšetkým Martu Jandovú a Daru Rolins, ktoré si ju ulovili do svojho tímu. Zaodieť známe hity do reggae šiat alebo si priamo vybrať pieseň z tohto žánru, to je cesta, ktorá Eliške sedí, a ktorou si razila cestu až do priamych prenosov. A podarilo sa jej to.

V druhom K.O. kole siahla Eliška Mrázová po hite Man Down od Rihanny, ktorý je aj v origináli kombináciou reggae, dancehallu a popu. Mladá speváčka si ju však upravila podľa seba a muzikálnosťou, prirodzenosťou a hrou na ukulele si opäť získala nielen koučov, ale aj divákov, ktorí ju odmenili formou standing ovation. Proti nej postavili jej koučky speváka Jakuba Vaňasa, ktorý si vybral pieseň Bruna Marsa Treasure. Vystúpenie Elišky však zabodovalo viac.

"Eliška to rozbalila na plné gule," zhodnotil Pepa. "Obaja ste boli super. Ty, Jakub, máš malého Jacksona v sebe. Na druhej strane Eliška, vybrala si si krásnu pesničku, pre mňa jednoznačne Eliška," postavil sa tiež na jej stranu Majk. "Veľká pochvala Jakub, prekvapil si nás, rozbalil si to. Ďakujeme obidvom. Tešíme sa v ďalšom kole na Elišku a Jakubovi ďakujeme," rozhodli sa Marta s Darou.

Prečítajte si: Krásna "reggae Adele" nie je žiadny nováčik: Toto všetko stihla už pred Hlasom!


Silná dvojica Majka Spirita

Majk Spirit proti sebe opäť postavil dvoch silných spevákov, pri ktorých mal problém rozhodnúť sa, koho poslať do live prenosov. Na jednej strane stála Anabela Mollová, ktorá zaspievala skladbu His Eye Is On The Sparrow od Lauryn Hill a na tej druhej bol Martin Císar, ktorý si zvolil song Recovery Jamesa Arthura.

"Anabela, ak ťa Majk nepošle ďalej, tak ho uškrtím," pohrozil ich koučovi Michal David. "Myslel som si, že nie je viac, keď Anabel dospievala, ale je. Ty, Martin, si neskutočný talent a máš pred sebou obrovskú cestu, ja by som volil jeho," povedal priamo Pepa. "Anabel, ja som mala slzy v očiach a ty, Martin, si mi ich rozbehol, ťažká situácia," priznala Dara Rolins.


"To sú dva hlasy, ktoré sa nedajú rozsúdiť. Anabela, vybrala si si ťažkú pesničku, dala si to nádherne. Oproti tebe stojí jeden z najlepších chlapských hlasov, aké som počul v Česku a na Slovensku, je to neuveriteľná farba hlasu. Odspieval si to krásne. To meno do lajfky som vybral z toho dôvodu, kto si myslím, že je koučovateľný mnou v ďalších kolách. Vyberám Martina," vyslovil po ťažkom rozhodovaní Majk Spirit. "Chcem s tebou spolupracovať, chcem s tebou pracovať v štúdiu, a to myslím úplne úprimne," vyslovil následne smerom k Anabele. Rovnaký prísľub dal pritom aj pred týždňom dvojici Marek Lacko a Tomáš Sučik.


Lola Hrůzová sa prespievala do živých prenosov

Pepa Vojtek proti sebe v tomto kole postavil Tomiho Furmaníka a kontroverznú Lenku Hrůzovú.  Tomi si ako jediný zvolil skladbu vo svojom rodnom jazyku, konkrétne si trúfol na hit Dnes od formácie Tublatanka. Pieseň mu sedela, ukázal v nej svoje kvality, no Lola ako celok, aj s jej originálnou osobnosťou, zaujala viac. Speváčka si vybrala skladbu That Ole Devil Called Love od Alison Moyet.

"Bola som okúzlená, vzbudzuješ protichodné pocity, lezú z teba extrémne emotívne veci a potom povieš niečo, čo ma uzemní, zaspievala si to výborne," netajila svoje dojmy Dara. "Spievala si nádherne, farba hlasu je úžasná," zhodnotila i Marta. "Musím poďakovať Tomimu za výber pesničky. Pozdravujem aj Maťa Ďurindu, ktorý, ak to počul, tak povedal, že si to zaspieval ako pán," pochválil speváka Majk. "Výkony boli neporovnateľné, ale vybral by som si Lolu," uzavrel svoje hodnotenie Spirit.


"Mohol by si zaskočiť za Maťa Ďurindu v Tublatanke a nikto by to nespoznal," vzdal pochvalu Michal David. "Lola ty si iná, tak ako si dnes zaspievala túto vec, vydržal by som počúvať celý album," nešetril chválou ani voči Lole. "Tomi ďakujem za výber pesničky, si jediný v mojom tíme, ktorý spieval vo svojom rodnom jazyku," začal svoje hodnotenie Pepa. "Lola, ty si to dala tak, ako ti to srdce dáva. Na základe excelentného výkonu oboch, sa prikláňam k ešte excelentnejšiemu výkonu Lo," vybral si Pepa.

Prečítajte si: Lenka Hrůzová z Hlasu: Radšej domov ako k Michalovi Davidovi!


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit