Austrálska kapela Tame Impala má k piesni Cause I'm A Man unikátny videoklip v podobe vizuálnej koláže v 3D. O réžiu sa postaral Weirdcore, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad Aphex Twin či The Horrors.

Skladba Cause I'm A Man sa bude nachádzať na albume Currents, ktorý formácia plánuje vydať 17. júla. Kapela z tretej nahrávky už zverejnila aj piesne Let It Happen, Disciples a Eventually. Novinka bude obsahovať celkovo trinásť skladieb, o produkciu ktorých sa postaral frontman Kevin Parker.


Formácia Tame Impala vznikla v roku 2007 v austrálskom Perthe a na konte má zatiaľ dva albumy - Innerspeaker (2010) a Lonerism (2012). Oba boli podľa austrálskej verzie magazínu Rolling Stone najlepšími tamojšími albumami roka, pričom druhý menovaný okrem toho získal aj ocenenie austrálskej hudobnej akadémie ARIA za album roka, rockový album roka a Tame Impala vyhlásili aj za najlepšiu skupinu. Lonerism získal aj nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album. Vlani v júli sa Tame Impala predstavili na festivale Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/tameimpala

Súvisiaci interpreti: Tame Impala