Už túto sobotu sa koná festival Dance with Air, ktorý je výnimočný spojením leteckých atrakcií, hudby a divadla. Na letisku v Boleráze zažijete bohatý 20-hodinový program plný zábavy. Na hudobnom pódiu vystúpi ako headliner Peter Nagy, tešiť sa môžete aj na skupiny Slobodná Európa, Zóna A, Karpatské chrbáty, Grobiani, Ramones Bratislava a Chiki Liki Tu-a.

"Tešíme sa na každý koncert, tento nevynímajúc, najväčšiu radosť máme, keď už stojíme na pódiu. Na Dance with Air ideme hrať po prvýkrát, takže okukneme areál, nasajeme atmosféru a potom sa uvidí. Špeciálne prekvapenia si nechávame na poslednú chvíľu.  Dosť nám s tým pomáha publikum, takže podľa konkrétnej situácie vystrájame. Ľudia reagujú väčšinou dosť pozitívne a my sa im snažíme ten pocit vrátiť," hovorí spevák a basgitarista skupiny Chiki-Liki Tu-a Martin Višňovský.

Známa prešovská kapela predstaví najmä skladby z nového albumu, ale chýbať nebudú ani zľudovené koncertné hity. "Väčšina skladieb, ktoré momentálne hrávame, sú z nového albumu Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., no samozrejme do programu vždy zaradíme aj povinné jazdy. Preto určite zahráme Láska moja de si a Monte Carlo. Robíme to radi, ja si totiž tiež neviem predstaviť, či by som chcel vidieť hrať napríklad Black Sabbath bez skladby Iron Man," dodal s úsmevom Martin Višňovský.


Návštevníkov festivalu Dance with Air čakajú zajtra okrem hudby predovšetkým letecké atrakcie. Na letisku uvidíte prelety lietadla vládnej letky MV SR, stíhačiek Armády SR či statické ukážky lietadiel s pilotmi a inštruktormi. Chýbať nebude ani možnosť vyhliadkového letu.  ​

"Lietanie a prelety budú ako hlavná atrakcia fungovať od otvorenia areálu až do súmraku. Aeroklub Bratislava disponuje množstvom motorových aj bezmotorových lietadiel, niektoré budú pripravené ako statické ukážky, ostatné budú striedavo vo vzduchu. Ďalšie stroje predvedú piloti z ostatných aeroklubov. Nebude chýbať ani vrtuľník s možnosťou výhliadkového letu, ktorý sa minulý rok nezastavil ani na minútu," hovorí Juraj Ryban z usporiadateľskej agentúry Openrock.

Na festivale nebude chýbať občerstvenie vo veľkom počte stánkov, v ktorých si môžete vychutnať špeciality na grile, kotlíkový guláš a mäsové aj vegetariánske špeciality. Na svoje si prídu aj vyznávači miešaných drinkov či pivných špeciálov. Prioritou je samozrejme bezpečnosť návštevníkov. "Festival na letisku v Boleráze sa rozprestiera na ploche približne 10-tisíc štvorcových metrov. Celý areál je oplotený a prístupný iba z príjazdovej cesty. Väčšina plochy je trávnatá alebo betónová, takže najväčší problém festivalov ako prach či blato v prípade Dance with Air odpadáva. Na festivale bude zabezpečená zdravotná starostlivosť, celé podujatie je komunikované s miestnou políciou aj so starostom obce Boleráz. Pripravení budú aj hasiči," dodáva Ryban.

Milovníkom adrenalínu bude k dispozícii simulátor 3G preťaženia, priaznivcov dobrodružných ciest zase čaká komentovaná videoprojekcia slovenského cestovateľa a fotografa Viťa Filu. Deti zabaví bábkové divadlo Žužu, úspešný spisovateľ detských knižiek Braňo Jobus či moderátori detskej relácie Fidlibum. Po skončení denného a večerného hudobného programu bude veľkolepá zábava pokračovať až do rána s Video Oldies party.  

Pre návštevníkov bude pripravená autobusová kyvadlová doprava zo železničnej stanice Trnava, ktorá bude premávať každú hodinu od 10:00. Podujatie organizuje Združenie Mesto vznešených tónov, Aeroklub Bratislava a hudobné kluby MMC a Randal v spolupráci s Predpredaj.sk. Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji za 12 eur alebo priamo na mieste v deň konania akcie za 15 eur. Pre dospelých s deťmi do 14 rokov platia zvýhodnené ceny - viac info.

Program Dance With Air festivalu:

12:00-12:40 - Dezorzovo lútkové divadlo – "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
12:50-13.20 - Divadlo ŽUŽU – predstavenie pre deti "Ako chrániť prírodu" 
13:30-14.00 - Detská show Paci-Pac 
14:00-14.40 - Braňo Jobus a deti 
15:00-15.40 - Dezorzovo lútkové divadlo - "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
16:00-16.45 - Viťo Fila: premietanie z cyklu Himalaya a ja - Bhután
17:00-17.40 - Ramones Bratislava
18:00-18.40 - Grobiani
19:00-19.40 - Karpatské Chrbáty
20:00-20.40 - Zóna A
21:00-21.40 - Slobodná Európa
22:00-22.40 - Chiki Liki Tu-a
23:00-00.30 - Peter Nagy & skupina Indigo
00:30-06.00 - Video Oldies party - DJs Roman a Juro

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Všetky informácie nájdete na oficiálnom webe festivalu 
www.dancewithair.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a, Peter Nagy