Metallica po šiestich rokoch chystá vydanie nového albumu. Tento plán odhalila pri premiére traileru k 3D filmu o samotnej skupine. Štúdiový album s dátumom vydania v roku 2014 by mal byť ich desiatou nahrávkou.

Americká heavymetalová formácia Metallica prezradila, že na budúci rok plánuje nahrať svoju desiatu štúdiovku. "Už sa nám minuli všetky výhovorky, prečo sme tak nespravili doteraz. Rok 2014 preto bude našim hlavným cieľom nahrať nový album," uviedol bubeník Lars Ulrich na festivale Comic-Con v kalifornskom San Diegu, kde kapela predstavila trailer svojho pripravovaného 3D filmu s názvom Metallica: Through The Never.

Film, ktorý je kombináciou koncertnej a hranej snímky, bude mať v amerických kinách premiéru 27. septembra. Okrem členov kapely vo filme účinkuje aj herec Dane DeHaan, o réžiu sa postaral maďarsko-americký filmár Nimród Antal. Ten v minulosti režíroval snímky ako Revízori (2003), Motel smrti (2007), Transport (2009) alebo Predátori (2010). Koncertné scény nakrúcali vlani v auguste počas piatich vystúpení.

Posledným štúdiovým albumom skupiny Metallica je zatiaľ Death Magnetic. Z neho pochádza aj singel The Day That Never Comes:


Zdroj: NME.com (SITA)
Foto: Facebook.com/Metallica

Súvisiaci interpreti: Metallica