Víťaz historicky prvého ročníka Česko Slovenskej SuperStar sa od dobytia speváckej reality show prezentuje v rámci rôznych hudobných štýlov. Nenašiel sa len vo svete popu, spieva aj swing či šansón. Tentoraz v spolupráci so slovenským dídžejom Eddiem Senderom zašiel ešte ďalej a naspieval letný singel Better We Dance, za čo ho pochválil aj Karel Gott.

O produkciu novinky sa postaral slovenský dídžej Eddie Sender, ktorý sa pracovne stretáva s osobnosťami českého aj celosvetového popu. V minulosti napríklad spolupracoval s Bryanom Adamsom, trancovým dídžejským kolegom z Holandska Arminom van Buurenom, slovenskými dvojíčkami TWiiNS, Zdenkou Prednou či Olgou Lounovou. Potom sa na čas odmlčal, ale na hudbu nezanevrel, produkoval skladby iných. Teraz sa vracia k aktívnej hudobnej kariére a do svojho letného singla Better We Dance si ako speváka vybral Martina Chodúra.

"Základ piesne Better We Dance som mal hotový už dlhšiu dobu, ale stále som sa nedokázal rozhodnúť, kto by ho mal naspievať. Akonáhle som počul spievať Martina, vedel som, že jeho hlas je pre túto pieseň úplne ideálny. Okamžite som mu zavolal a on moju ponuku našťastie prijal," vysvetlil vznik spolupráce Eddie Sender. "Aj keď Eddie pochádza z úplne odlišného hudobného spektra, jeho nápady sú mi veľmi blízke. Tanečná hudba je paradoxne veľmi podobná rock'n'rolu. Je rýchla, priamočiara, jednoduchá a hlavne rytmická. Je pre mňa obrovská zábava takúto hudbu spievať. Preto sme sa s Eddiem dohodli na dlhodobejšej spolupráci a jednotlivé songy budeme vypúšťať v nasledujúcich mesiacoch," prezradil Martin Chodúr, ktorý plánuje tento rok vydať svoj tretí album.

Výsledok jeho prvej spolupráce so slovenským producentom zaujal aj Karla Gotta, ktorý ho v júni zaradil do jedného z posledných dielov svojho rozhlasového programu Zpátky si dám tenhle film. "V Martinovom repertoári sa objavila pieseň, ktorá má všetky atribúty k tomu, aby sa stala hitom tohto leta," povedal v relácii 39-násobný víťaz ankety Slávik a legenda česko-slovenskej hudobnej scény.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Roman Kučera.

Súvisiaci interpreti: Martin Chodúr