Americká nu metalová kapela Korn zverejnila videoklip k piesni Rotting In Vain. O réžiu novinky, v ktorej hudobníci prezentujú skladbu v starom dome, sa postaral Dean Karr. V klipe sa predstavil aj škótsky herec Tommy Flanagan, známy napríklad z filmov Statočné srdce (1995), Gladiátor (2000) či Sin City - mesto hriechu (2005).

Rotting In Vain je prvou ukážkou z pripravovaného albumu The Serenity of Suffering, ktorý skupina Korn plánuje vydať 21. októbra. "Rotting In Vain je o tmavom mieste, o situáciách, ktoré nemám rád - keď ste zaseknutí vo vzťahoch alebo pocitoch, ktoré vás obťažujú, alebo keď ste niekde, kde to nemáte radi a len sedíte a hnijete," povedal na margo skladby spevák Jonathan Davis.


Album bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb. Jednou z nich je pieseň A Different World, v ktorej hosťuje spevák kapely Slipknot Corey Taylor. "Corey spieva v jednej skladbe a tá bude medzi fanúšikmi určite obľúbená, pretože sa v nej naozaj uvoľnil. Na škále tvrdosti od jednej do desať, kde desať je náš eponymný album z roku 1994, má tento album s určitosťou deviatku," vyhlásil o očakávanej nahrávke gitarista James "Munky" Shaffer. Na produkcii dvanástej štúdiovky kapely sa podieľal Nick Raskulinecz, s ktorým už spolupracovali napríklad Foo Fighters, Marilyn Manson či Deftones.

Tracklist albumu The Serenity of Suffering: 

1. Insane 
2. Rotting In Vain 
3. Black Is The Soul 
4. The Hating 
5. A Different World (feat. Corey Taylor) 
6. Take Me 
7. Everything Falls Apart 
8. Die Yet Another Night 
9. When You're Not There 
10. Next In Line 
11. Please Come For Me

Kapela Korn vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria spevák Jonathan Davis, gitaristi James "Munky" Shaffer a Brian "Head" Welch, basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali s ňou výrazný úspech.

Známejšími sa stali až vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka. S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Všetkých ďalších sedem štúdioviek vrátane zatiaľ poslednej The Paradigm Shift (2013) sa tiež umiestnilo v prvej desiatke Billboard 200. Zatiaľ získali sedem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli. 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Balázs Mohai, Sziget 2014

Súvisiaci interpreti: Korn