V rebríčku hranosti IFPI sa letný hit Žijeme len raz od Roberta Buriana a Ega tento týždeň dostal na prvú priečku v rámci slovenských a českých skladieb. Po niekoľkých týždňoch tak na vrchole vystriedal Run Run Run od Celeste Buckingham, ktorá bola dlho najväčším domácim hitom tohto leta.

Na videoportáli Youtube má klip k skladbe Žijeme len raz už takmer 11 miliónov pozretí. Objavujú sa však rôzne teórie o podvodnom zvyšovaní tohto čísla, ktoré je v rámci štatistiky samostatných videí na Youtube slovenským rekordom.

Neprajníci skladby, ktorá síce nie je umeleckým skvostom, ale má všetky predpoklady masového letného hitu, majú najnovšie ďalší dôvod pripravovať nové konšpiračné teórie. Okrem úspechu na internete totiž Ego s Burianom bodujú aj v domácom rádiovom éteri. V aktuálnom rebríčku IFPI TOP100, ktorý sleduje hranosť v rámci všetkých (teda aj zahraničných) skladieb, im patrí 4. miesto. V samostatnom rebríčku domácich piesní sk50 je ich skladba na prvom mieste.

Na dvojku sa posunula Run Run Run od Celeste Buckingham, ktorá v rebríčku TOP100 obsadila 7. miesto, a na trojke ostáva Peter Bič Project s hitom Hey now. Podľa štatistík IFPI sú práve tieto tri skladby najväčšími tohtoročnými domácimi letnými hitmi, hoci posledná menovaná vyšla už začiatkom roka 2012. Peter Bič Project okrem toho ovládol aj české rádiá, kde má formácia gitaristu IMT Smile ešte väčší úspech ako v domácom éteri.

Pozrite si aktuálne Top 20 oboch rebríčkov

Zdroj: Hudba.sk, IFPI
Foto: Facebook.com/EgoKF

Súvisiaci interpreti: Ego