Tove Lo sa čochvíľa pripravuje na vydanie svojho druhého albumu, ktorý pomenovala Lady Wood a tak nie je žiadnym prekvapením, že ho promuje aj novým singlom s provokatívnym videoklipom. Minulý piatok vypustila do sveta vizuál Cool Girl.

Pri písaní piesne sa 28-ročná Švédka inšpirovala filmom Gone Girl (v našich kinách pod názvom Stratené dievča, pozn.red.) a monológom hlavnej postavy. "Úplne jej preplo a zrazu tam sedí a hovorí veci ako 'Chcel mať cool dievča, tak som jedla pizzu. Pila som pivo. Nestarala som sa o to, že mal aj iné ženy.' A ja som nad tým premýšľala a je to úplná pravda. Prečo sa snažíme byť niekým, kým nie sme, aby nás ľudia milovali? Chcete predstierať po zvyšok svojho života? To je choré," vyjadrila sa v rozhovore pre magazín Rolling Stone.

Osobnou inšpiráciou bol pre Tove Lo bod vo vzťahu, kedy obe strany hrajú hru, ale nie sú do seba skutočne zamilované. "V piesni hovorím o tom, že (on) sa so mnou snaží túto hru hrať a ja na to - áno, choď do toho, rob, čo musíš, som s tým v pohode. Ale neskôr v bridgei odhalím, že to nie je to, čo chcem. Chcem mať vášeň, chcem ju cítiť."

Popová hviezda, ktorá sa preslávila najmä singlom Habits (Stay High), postavila na netradičných prvkoch aj nový videoklip. Tancuje a spieva v ňom na kapote auta, pričom nechýbajú lascívne pohyby a niekoľko podivných scén. Speváčka si napríklad oholí hlavu a následne samu seba pochová v priesvitnej truhle. Vyvrcholením je moment, keď sedí v motelovej izbe a zapáli ju. Vizuál k elektropopovému kúsku však ešte nepovedal všetko, Tove Lo rozpovie pokračovanie príbehu v ďalšom klipe a singli Fairy Dust.


Zdroj: Rollingstone.com, mž
Foto: Facebook.com/tovelo