Populárnej vokálnej formácii Fragile pod vedením Braňa Kostku sa dostalo veľkej pocty. Už 1. decembra vystúpi v bratislavskom Istropolise legendárna kapela Take 6, ktorá je považovaná za najlepšiu vokálnu partiu na svete, a práve Fragile sa predstaví ako ich predkapela.

Take 6 spolupracovali s takými hviezdami ako Whitney Houston, Stevie Wonder, Quincy Jones či Ray Charles, a na svojom konte majú až 10 prestížnych cien Grammy. Na scéne sú takmer 35 rokov a líder Fragile Braňo Kostka sa už nevie dočkať stretnutia s nimi.

"Bude pre nás obrovským zážitkom vôbec byť na tomto koncerte. Tak ako vzhliada každé dieťa, ktoré včera začalo s tenisom k Federerovi, každý ITčkár k Stevovi Jobsovi, my vzhliadame v tomto našom vokálnom snažení ku skupine Take 6. Oni držia zástavu tohto žánru úplne najvyššie a pre nás to bude obrovský sviatok," uviedol nadšený Kostka.

"Po náročnom roku a desiatich rokoch poctivej práce to bude veľkou odmenou. Keby aj niekto nepoznal skupinu Take 6, ktokoľvek sa rozhodne na ten koncert ísť, bude z neho odchádzať s pocitom, že bol v ten večer v správny čas na tom správnom mieste. A to je to, prečo to všetko robíme. Aby mal človek čo najčastejšie tento pocit," dodal Kostka.


Formácia Fragile tento rok oslavuje 10 rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne a ešte pred avizovaným vystúpením sa predstaví na turné s Richardom Müllerom. Koncom septembra totiž štartuje pokračovanie hudobného projektu HLASY 2, v rámci ktorého majú naplánovaných až 39 vystúpení v Čechách i na Slovensku. 

Pri tejto príležitosti bol na trh uvedený aj nový album obsahujúci až tri nosiče - live verziu z vlaňajšieho turné HLASY, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na nové verzie hitov Rieka, Baroko, Nahý II či Hluk. Veľkolepý krst nahrávky sa uskutočnil minulý týždeň v bratislavskom hoteli Sheraton.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production. Text článku bol upravený a doplnený redakciou.