Najúspešnejšia skupina v histórii slovenskej populárnej hudby chystá unikátne akustické turné. Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl na ňom vymenia haly a štadióny za intímnejšie divadelné priestory. Špeciálny akustický program, ktorý predstavia v priebehu novembra a decembra, sa už nikdy v takejto podobe nebude opakovať.

"Tento rok sme sa rozhodli vymeniť veľké športové haly za divadelný priestor. Chceme byť čo najbližšie k našim fanúšikom," uviedol o pripravovanom turné Vašo Patejdl. Pódium bude pripomínať obývačku, kde si fanúšikovia budú môcť prisadnúť k svojim obľúbencom na dosah rúk. Budú s nimi debatovať, smiať sa a tí najodvážnejší si môžu s Elánom aj zaspievať najväčšie hity priamo z pódia.

"Bude to nenormálna pohoda. Cigary pôjdu do neba a my popritom budeme hrať, spievať a tešiť sa zo života. Na pódiu bude veľká obývačka, v ktorej budeme sedieť my a možno aj vy," prezradil gitarista Jano Baláž.

Nie o decibeloch, ale o živote

V priebehu každého koncertu ponúkne Elán prierez svojich najväčších hitov. Priaznivci kapely sa môžu tešiť na komorné prevedenie piesní Vymyslená, Bosorka, Kráľovná bielych tenisiek, Zaľúbil sa chlapec, Voda, čo ma drží nad vodou či Láska moja. "Všetky skladby sme obliekli do úplne nových akustických šiat, samozrejme do šiat značky Elán," dodal Patejdl.

"Táto séria koncertov nebude o decibeloch, ale o živote. Bude o nás a samozrejme aj o našich fanúšikoch. Už dlho som sa na turné netešil tak ako sa teším na túto divadelnú šnúru," neskrýva nadšenie spevák Jožo Ráž.

Divadelné koncertné turné Elánu začne 5. novembra v Nitre v Divadle Andreja Bagara a vyvrcholí v decembri, pár dní pred Vianocami, dvomi koncertmi v Bratislave.

Rozpis termínov akustického turné "Elán v divadle":

5. 11. - Nitra, Divadlo Andreja Bagara
6. 11. - Košice, Spoločenský pavilón
7. 11. - Košice, Spoločenský pavilón
10. 11. - Trenčín, Dom armády
12. 11. - Piešťany, Dom Umenia
14. 11. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
29. 11. - Bánovce nad Bebravou, Dom kultúry
10. 12. - Žilina, Dom odborov
14. 12. - Bratislava, SND
18. 12. - Bratislava, SND

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z agentúry Propaganda House.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Elán