James Blunt vystúpi už budúci utorok 28. októbra v bratislavskej Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC). Špeciálnym hosťom anglickej hviezdy bude slovenská speváčka Zuzana Mikulcová so svojím akustickým setom. Na pódiu ju budú sprevádzať dvaja muzikanti.

"Je to veľká výzva, ešte som pred takým množstvom ľudí na pódiu nestála," uviedla talentovaná hudobníčka, ktorá v roku 2009 získala hlavnú cenu súťaže Nové tváre slovenského jazzu. "Nesmierne si cením takúto príležitosť a bude mi cťou tam zahrať pár mojich piesní. S chlapcami sa už veľmi tešíme," dodala.

Zuzana Mikulcová dlho pôsobila ako speváčka v rôznych kapelách, jej autorský projekt funguje približne rok a pol. Piesne žánrovo nedefinuje, vníma ich ako fúziu viacerých pohľadov a smerov, ale čo všetky piesne spája, je istá výpoveď v textoch, ktoré píše v slovenčine.

Zuzana Mikulcová Zdroj: Jakub Čajko - Facebook.com/ZuzanaMikulcova

Jazzové pódiá aj veľké televízne šou

Zuzana pochádza z Rimavskej Soboty, hudbe sa venuje od detstva. Vyštudovala odbor skladba a aranžovanie populárnej hudby a odbor populárny spev na konzervatóriu v Prahe. Momentálne navštevuje VŠMU v Bratislave. Veľkým prínosom pre ňu bola spolupráca s kapelou Sanyland, kde pôsobila po boku výborných muzikantov ako Juraj Griglák, Peter Binder či Peter Szabados. V roku 2009 Zuzana získala hlavnú cenu súťaže Nové tváre slovenského jazzu, ktorú organizuje Slovenská jazzová spoločnosť. Počas pôsobenia v kapele Sanyland sa predstavila aj na Bratislavských jazzových dňoch a ďalších prestížnych podujatiach.

Neskôr sa zviditeľnila v prvej sérii súťaže Hlas Česko Slovenska (2012) a televízni diváci ju mohli spoznať aj v populárnej šou Legendy popu, kde spievala známe piesne z repertoáru Heleny Vondráčkovej, Marcely Laiferovej či Petra Lipu. Od minulého roka sa však už naplno sústredí na vlastnú tvorbu, kde neprestáva prekvapovať rôznymi polohami, od sólo videí s klavírom, cez akustické hranie s kapelou až po súčasnú popovú produkciu v singli Strácam (na konci článku).


Nekorunovaný kráľ slaďákov James Blunt v Bratislave predstaví najmä hity ako You're Beautiful, 1973, Goobye My Lover, Same Mistake, Wisemen, Stay The Night či Carry You Home. 40-ročný rodák z anglického mesta Tidworth prinesie aj nové skladby z aktuálneho albumu Moon Landing, podľa ktorého pomenoval celé svetové turné. Z tejto nahrávky pochádza aj aktuálny hit Bonfire Heart, ktorý napísal spoločne s lídrom skupiny One Republic Ryanom Tedderom.

Prečítajte si: VIDEO: James Blunt hľadá lásku na Divokom západe


Ďalšie skladby a vystúpenia Zuzany Mikulcovej:


Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz, PR manažér koncertu. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Jakub Čajko - Facebook.com/ZuzanaMikulcova

Súvisiaci interpreti: James Blunt, Zuzana Mikulcová