MindSpy je partia vyhratých muzikantov, ktorí poznajú čaro garáže, klubové koncerty a uznávajú grunge, rock, punk a 90. roky. Za rok napísali Pavel Kernaševič (bicie), Jaro Lozák (gitara), Vlado Seman (basgitara) a Kevin Macke (spev a gitara) viac ako dvadsať piesní, z ktorých teraz zostavili EP Bite My MindSpy.

Na anglické skladby slovenských muzikantov sme si už za tie roky zvykli, no v prípade MindSpy je to predsa len niečo iné. Hlasom tohto nového projektu na slovenskej scéne je totiž rodák z New Jersey Kevin Macke a je to sakramentsky počuť. "Napísali sme naozaj veľa materiálu za rok fungovania a nezažili sme moment, kedy by sme si povedali 'Táto vec je nahovno'. Možno sme len boli slušní voči sebe, keďže sa všetci podieľame na písaní našej muziky, alebo sme si mysleli, že to, čo hráme, je dobré. Muzika by mala byť v prvom rade zábava. Preto naše pesničky hráme nejaký čas a pokiaľ nás to baví, tak s nami ostanú," približuje atmosféru v kapele spevák a gitarista Kevin Macke, ktorého hlas mierne pripomína Billyho Corgana z The Smashing Pumpkins.

MindSpy - Passionless Poison

Kapela je mix rôznych vplyvov

Samotné EP Bite My MindSpy obsahujúce skladby Passionless Poison, Bite My Mind In Two, I Will Rise, The World Is Open And For SaleIn A Moment, je reprezentatívnou vzorkou hudobného rozpätia tejto úderky z Prešova, ktorá ho pokrstí už túto sobotu 24. októbra v domácom klube Wave. Skladby na debut vybrali členoviakapely nielen na základe toho, ktoré sa im momentálne najlepšie hrajú. "Ide nám aj o to, aby si ľudia všimli, že nehráme len jeden štýl," dodáva spevák. Pestrosť tvorby MindSpy vychádza z hudobného cítania jej členov a z toho, v akých kapelách pôsobili pred tým. "Máme punkového bubeníka, ale hrá rôzne štýly. V základe ide o to, že keď sa dá dokopy partia hudobníkov, každý si prinesie svoje vplyvy. Z tohto mixu si vezmeš to najlepšie. Na EP sme dali päť skladieb, ktoré sa nám páčia," priznáva Kevin Macke.

Kapela svoj výber rozposlala svojim priateľom, aby získali spätnú väzbu na tieto skladby. Potvrdilo sa im staré známe porekadlo "sto ľudí, sto chutí". Speváka zaujímala aj odozva z Ameriky, kde trávil čas so svojimi starými priateľmi z New Jersey. "Pustil som ich mojim kamarátom, s ktorými sme vyrastali a počúvali rovnakú muziku. Ich reakcia bola naozaj pozitívna. Každému sa páčili rozdielne skladby, čo je pochopiteľné, keďže každý má svoje hudobné chute. Niektorí mi vraveli, že mám prísť do Ameriky, že tu budeme úspešnejší, ale popravde, kto vie. Ja som iba rád, že sa tie skladby páčili," spomína líder kapely. 

MindSpy - The World Is Open And For Sale

Debutovým singlom bude posledná pesnička nahrávky The World Is Open And For Sale, ktorú si vybralo lokálne rádio a hudobníci k nemu pribalia ešte skladbu In A Moment, pretože sa im to takto páči. EP je možné vypočuť si už pred samotným vydaním na Soundcloude a Bandzone.cz. Ako však kapela znie naživo a aké má ďalšie skladby v repertoári zistíte už túto sobotu na ich koncerte a krste v prešovskom Wave Clube.

Všetky skladby z EP Bity My MindSpy si môžete vypočuť na Soundcloude

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér skupiny MindSpy. Článok bol upravený redakciou.

Foto: archív MindSpy