Po minulotýždňovej absencii noviniek z domácej scény sme sa tentoraz dočkali hneď troch. Postarali sa o ne L.U.Z.A., Otis a Lyrik. Zatiaľ čo prví dvaja menovaní vypustili nové klipy, Lyrik predstavil dlho avizované EP Sonar, ktoré produkoval kompletne AD. Z Česka zas dorazilo nové video od dvojice Paulie Garand & Kenny Rough.

Čistychov, Slipo a Hajtkovič prednedávnom ohlásili spoločný návrat na scénu ako L.U.Z.A., pričom ich druhá štúdiovka s názvom Legenda by mala doraziť už 2. novembra. Po singli Predstav si, že sme sa najnovšie dočkali aj sľubovaného videa. To vzniklo ku skladbe Priamo z Petržalky II a režíroval ho Michal Nemtuda.

L.U.Z.A. - Priamo z Petržalky II

Nový klip má aj Otis, ktorý tento rok vydal eponymnú sólovku. Na nej nájdete aj skladbu Tlak v produkcii Dalyba a práve k nej sa teraz člen H16 rozhodol nakrútiť aj video. V ňom sa objavili okrem dvojice spomínaných interpretov aj Grimaso a Cigo.

Otis - Tlak

Lyrik po dlhých rokoch znova spojil sily s producentom ADem, s ktorým v minulosti pôsobil vo formácii JSS. Výsledkom ich snaženia je štvorskladbové EP s názvom Sonar ktoré vyšlo 18. októbra v digitálnej podobe prostredníctvom Beneho labelu Hustle & Fitness.

Lyrik & AD - Balzam

Paulie Garand a Kenny Rough už o mesiac vydajú svoj druhý spoločný album Boomerang. Prvým singlom z neho je track Hladina, ktorý sa teraz dočkal aj vizuálu od Zdenka Sopůška.

Paulie Garand & Kenny Rough feat. Lenny - Hladina

Výber zahraničných noviniek začneme u Redmana, ktorý v piatok 13. novembra vydá po piatich rokoch nový album. Ten ponesie názov Mudface a ako prvý singel sme z neho mohli ešte minulý mesiac počuť skladbu Dope Man. K tej teraz vznikol aj klip, ktorý si Reggie aj sám režíroval.

Redman feat. StresMatic - Dope Man

Bolo len otázkou času, kedy si Rock z Heltah Skeltah uctí svojho zosnulého "brata" Seana Pricea aj hudobne. Stalo sa tak tento týždeň, keď vypustil skladbu Da Streets Want Blood.

Rock - Da Streets Want Blood

B-Real, Xzibit a Demrick, známi spoločne ako Serial Killers, sa po dvoch rokoch vracajú s novým mixtapeom The Murder Show. Ten bude obsahovať desať trackov a vyjde 30. októbra, pričom bude k dispozícii zdarma na stiahnute. Prvou ochutnávnkou z novinky sa stala titulná skladba.

B-Real, Xzibit & Demrick - Murder Show

Chino XL nahral silný track Hush o závislosti od heroínu, do ktorého refrénom prispela Frida Dee. O produkciu sa postarali Jonathan Hay a Ajami.

Chino XL feat. Frida Dee - Hush

Rapper Big Pooh a producent Nottz plánujú o tri týždne vydať spoločný album Home Sweet Home, z ktorého sme už mohli počuť skladbu Memory. Teraz dorazila aj druhá ukážka v podobe 300Z.

Rapper Big Pooh & Nottz - 300Z

Trinásteho novembra sa dostane von aj nová štúdiovka kanadského producenta MoSSa s názvom Marching To the Sound Of My Own Drum. Na ňu si pozval dlhý zoznam prvoligových hráčov, medzi ktorými sú aj Onyx a Havoc. Tí spoločne nahrali track Nobody Move, ktorý je treťou ochutnávkou z tohto albumu.

MoSS feat. Onyx & Havoc - Nobody Move

Z Kanady tu máme dnes aj ďalšieho zástupca, a to Madchilda. Ten zverejnil video ku skladbe Night Time Kills, ktorú nájdete na jeho aktuálnej sólovke Silver Tongue Devil.

Madchild - Night Time Kills

Nový klip predstavil aj Emilio Rojas, ktorý má vonku čerstvé EP s názvom L.I.F.E. V tracku Imagine That sa Emilio zamýšľa, aké by to bolo, keby príšlušníci menšín nemali problémy, ktorým musia dennodenne čeliť.

Emilio Rojas feat. DeVo D - Imagine That

Už zajtra sa dostane von album Medicated Consumption, ktorý je debutom Chrisa Riversa. Ten z neho stihol vypustiť ešte jednu ukážku, a to skladbu What For.

Chris Rivers feat. Whispers - What For

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/3mena4pismena

Súvisiaci interpreti: H16, Luza