Prešli vyše dva mesiace od zverejnenia videoklipu Čau Paťo, ktorým Rakby reagoval na Rytmusovu kritiku, že "neví rapovať". Na konci spomínaného videa mladík svojej kamoške-barmanke v seriálovej scénke prezradil, že chystá sólový album. Vo štvrtok zverejnil prvú ochutnávku, v ktorej sa do Rytmusa, hoci nepriamo, obúva opäť.

"Včera ste boli dravci, dnes ste korisť - otravný hmyz, čo nechce odísť. Vaše názory sú ako tanier fazulí, bez chuti a nápadu aj keď ich nasolíš. Nasýti to brucho, ale tým to končí, nie ste zaujímaví pre uši ani oči," odkazuje Rakby svojim kritikom v texte pozérskej novinky s názvom Fresh. V nej od začiatku rapuje o tom, aký je skvelý, obľúbený v kolektíve a moderný. Vraj používa humor ako granát, v tomto prípade však ani jeden nenechal vybuchnúť. Spomína aj na diss od Rytmusa, Separa a Moma, ktorý je podľa neho márnou snahou zabrániť jeho ceste na vrchol.

Vo videoklipe plnom product placementu vyzdvihuje svoj štýl a pasuje sa za kráľa novej generácie raperov, ktorí nie sú viazaní na jeden štýl hudby. Bohužiaľ preňho, rádoby drsný beat od SpecialBeatz je dosť nuda, refrén popudzuje k vypnutiu a celkový tón skladby je presne o tom, čo väčšina bežných poslucháčov nemá rada na Rytmusovi - prázdne slová a nezáživné búchanie sa do pŕs. Zatiaľ tak Rakby svoju šancu ukázať, že je iný ako raperi, ktorých kritizuje, prepásol.

Rovnaký názov ako pilotný singel nesie aj jeho album, zoznam skladieb na ňom nájdete pod videom. Na jeho prvej sólovej štúdiovke bude aj viacero hostí, zatiaľ však zostávajú utajení.


Tracklist albumu Fresh:

1. TNT
2. Fresh
3. Pod papučou
4. Žiadna starosť
5. Do naha feat. ???
6. Stredná
7. Pseudomilionári feat. ???
8. Chcem priveľa? feat. ???
9. Keď vojdem feat. ???
10. Svine feat. ???
11. Ranný bubák
12. Si viac feat. ???
13. Spoveď

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rakby