Česká hardcore formácia Insania zverejnila netradičný klip k Tudyho remixu piesne Nejsvětější trojice, ktorý je bonusom na ich albume Zapal dům poraž strom. Video venovala všetkým svojim fanúšikom pri príležitosti zimného slnovratu.

Kapela Insania má svoje hudobné korene v hardcore, punku a metale, tvrdé gitary však vždy miešala s jedovatou melodickosťou, ktorú v posledných rokoch ešte zvýrazňuje syntetizátormi. Nekompromisné a ťažke gitarové riffy sa v jej tvorbe prepletajú s nápaditými klávesovými linkami, bizarnými zvukmi a vokálom, ktorý strieda rôzne polohy. Textovo kapela vychádza skôr z hardcore a klasického punku, podladenými gitarami je však bližšie výrazu moderného metalu.

"Pre zasnenú lyriku už nie je miesto. To, čo je okolo nás, je zlé a zaslúži si to pomenovať," tvrdí Insania, ktorá za album Zapal dům poraž strom... (2013) získala dvoch žánrových Andělov v kategóriách Hard & heavy a Punk & hardcore. Skupina aktuálna pripravuje animovaný videoklip k piesni Ať shoří v pekle všechny kapely světa!, ktorý by mal byť hotový ešte pred ich naplánovanými jarnými koncertami.


Zdoj: Kontra Production, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Insania