Kapela Mukatado sa tesne pred Vianocami rozhodla potešiť svojich fanúšikov. Zverejnila totiž spoločnú skladbu s českou speváčkou Lenkou Dusilovou, ktorá je ďalším singlom z minuloročného albumu Iba láska.

Pieseň Líščie údolie zložila Janka Kozáková, speváčka kapely Mukatado, spolu s Lenkou Dusilovou. Autorom textu je Roman "Galo" Galvánek z kapely O.B.D. a bicie nahral známy bubeník Martin Valihora. Janka Kozáková a Peťo Dobrík z Mukatada sa s Lenkou poznajú už 14 rokov, česká speváčka dokonca spolu s Davidom Kollerom v roku 2009 pokrstila ich prvý album Vo výšinách. Ako prezradili obe speváčky, duet Líščie údolie začal vznikať už vtedy.

"Spolupráca s Lenkou je pre mňa veľmi vzácna, už dlhšie som túžila nahrať s ňou nejakú peknú skladbu. Takéto veci však treba nechať plynúť a myslím si, že ten správny čas nastal práve, keď sme nahrávali náš prvý oficiálny album. Lenka je podľa mňa výnimočná interpretka, ktorá dokáže neuveriteľným spôsobom cítiť hudbu a odovzdávať ju ľuďom. Veľmi sa teším, že to vyšlo," prezradila Janka Kozáková.

"Do Banskej Bystrice sa vraciam často vďaka dlhoročnému priateľstvu s Jankou a s Peťom z Mukatada. A taktiež ma veľmi baví táto krajina. Keď nahrávali album Vo výšinách, priniesla som do štúdia jeden z mojich nedotiahnutých hudobných fragmentov, z ktorého sme spravili krásny femini duet," prezradila Lenka Dusilová, ktorá si tento rok na cenách hudobnej kritiky Anděl odniesla titul Speváčka roka a vydala aj svoj druhý štúdiový album V hodině smrti. Ten predstaví 18. februára aj v Bratislave a my vám ešte predtým prinesieme veľký rozhovor.


TIP: Mukatado a Robo Opatovský prekvapili: Vypočujte si podmanivý duet Hladina

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Igor Dian

Súvisiaci interpreti: Mukatado