Americká huslistka, tanečnica a choreografka Lindsey Stirling absolvuje od 18. februára do 5. apríla európske turné k novému albumu Brave Enough (2016), v rámci ktorého sa predstaví aj v Maďarsku, Českej republike a Rakúsku.

Tridsaťročná hudobníčka vystúpi najprv v budapeštianskej Papp László Sportaréne, nasledovať budú dva koncerty v pražskom komplexe Forum Karlín, kde zahrá 28. februára a 1. marca, a 7. marca sa potom predstaví vo viedenskej Stadthalle. Okrem toho Lindsey Stirling navštívi napríklad aj Štokholm, Oslo, Kodaň, Krakov, Mníchov, Berlín, Hamburg, Brusel, Paríž, Londýn či Dublin. 

Lindsey Stirling sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010, keď účinkovala v súťaži America's Got Talent a následne vydala EP nahrávku s názvom Lindsey Stomp. O dva roky neskôr sa dostal na trh jej eponymný debutový album, s ktorým zaznamenala úspech predovšetkým v Európe a získala zaň nomináciu na Billboard Music Award.

Predvlani v apríli vydala druhú štúdiovku Shatter Me, ktorá sa v americkom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku. Tento rok v auguste ponúkla spomínaný tretí album Brave Enough. Medzi jej najznámejšie skladby patria Crystallize, Beyond The Veil a Shatter Me.


Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Lindsey Stirling