Sympatický Holanďan so slovenskými koreňmi sa rozhodol presedlať z angličtiny na slovenčinu. K tomuto rozhodnutiu dospel počas dovolenky na Srí Lanke. V roku 2017 bude tiež pokračovať v projekte s Martinom Madejom. Okrem toho plánuje turné, na ktorom svoje nové slovenské pesničky predstaví.

"Momentálne usilovne pracujem na nových skladbách. V nasledujúcich týždňoch budeme  teda tvoriť a nahrávať tak, aby sme zo seba vydali to najlepšie. Chcem totiž, aby ďalšie turné bolo vyskladané z nových slovenských piesní. Budem spievať aj známe zahraničné hity preložené do slovenčiny. Veľmi sa na to teším, plánujeme to odštartovať už v marci. Tým ale nechcem povedať, že s angličtinou úplne končím, len to chcem teraz skúsiť trochu inak," uvoiedol Thomas Puskailer.

Ešte predtým si však obľúbeného speváka a herca môžu záujemcovia užiť v komediálnom kabarete Slovak Showbiz For Beginners, v ktorom hrá spolu s Martinom Madejom. Ich fanúšikom sa toto predstavenie natoľko zapáčilo, že chcú, aby pokračovali aj v tomto roku. Chalani sa s ním dokonca presúvajú do nového lukratívneho priestoru. "Ľudia mi písali, že kedy a kde zas budeme hrať „Showbiz“, čo ma veľmi potešilo. Tak som sa rozhodol nájsť priestor a čas. Dohodli sme sa majiteľmi Red Cat Cabaret v bratislavskom Starom Meste. Veľmi sa z toho teším. Prvé predstavenie bude 3. februára," hovorí spevák. 


O tom, kam sa bude uberať jeho umelecký život v tomto roku, padlo rozhodnutie v zahraničí. Osvietilo ho na dovolenke na Srí Lanke, kde si ujasnil, ktorým smerom sa má uberať jeho umelecká kariéra v nasledujúcich mesiacoch. Na dovolenke si užíval romantický oddych na krásnom ostrove a učinil dôležité rozhodnutie.

"Srí Lanka bola raj na zemi. Vstával som s manželkou skoro ráno, aby sme videli ako vychádza slnko, potom sme cvičili jogu a naplno si užívali každý deň. Dokonca som sa skamarátil s opičkami, ktoré žili oko nás. A ujasnil som si ako ďalej s hudbou. Po úspešnom vlaňajšom #Unpluggedtour, som sa tento rok rozhodol tvoriť skladby prevažne po slovensky. Mám pocit, že na to dozrel čas, na turné mali totiž veľký úspech. Angličtina predstavuje pre slovenských fanúšikov predsa len ešte stále trochu jazykovú bariéru, ale slovenčinu ľudia priamo pochopia. Ako hudobník, spevák a skladateľ sa stále učím a je čas skúsiť niečo nové," teší sa Thomas Puskailer.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Foto: Filip Frame

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer